Hazudott az MLSZ a büntetést bejelentő közleményben.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága október 25-i ülésén egy hónapra eltiltotta Ricardo Monizt, a Zalaegerszeg vezetőedzőjét minden labdarúgással kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől – tudtuk meg kedd délután az MLSZ hivatalos honlapjáról. Az MLSZ keddtől hatályos határozatában indoklás nem szerepel, de egyértelműnek tűnik, hogy az NB I 12. fordulójában lejátszott ZTE FC–Budapest Honvéd meccsen történtek állnak a háttérben.

Mint arról beszámoltunk, tíz percig állt a játék azok után, hogy az 55. percben Christy Manzinga és Szabó II Alex afférja után elszabadultak az indulatok, és a hazaiak pályára lépő vezetőedzőjét, Ricardo Monizt kiállította Bognár Tamás játékvezető. Ezt követően a majomhangokat halló holland szakember levezényelte csapatát a pályáról, de végül meggyőzte őt Dragóner Attila, a ZTE FC sportigazgatója, és folytatódott a mérkőzés.

Az MLSZ keddi határozata végén az alábbiakat is közli:

A FEB elnöke az NB I 12. fordulójában lejátszott ZTE–Bp. Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban mindkét sportszervezettel szemben fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért, a ZTE esetében megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása miatt, a Honvéd esetében megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és rasszista megnyilvánulás miatt. Szintén fegyelmi eljárás indult az NB II hétvégi fordulójában lejátszott MTK–Siófok mérkőzéssel kapcsolatban a vendégszurkolóknak a mérkőzés lefújása után történt rasszista megnyilvánulása miatt. Az MLSZ minden diszkriminatív megnyilvánulást elítél és szankcionál. Amennyiben bizonyíthatóan voltak rasszista megnyilvánulások egy mérkőzésen, akkor a fegyelmi bizottság a legszigorúbban büntetheti a cselekményt. A gyűlölet nem pálya.”

Kedd délelőtt megírtuk: Moniz a holland közszolgálati médiának – értelemszerűen a fegyelmi határozat kihirdetése előtt – felháborodottan nyilatkozott a mérkőzésen történtekről, és nyilvánvalóvá tette, hogy nem nyugszik bele az esetleges eltiltásba.

Nagyon kíváncsi vagyok, mi fog történni. Ha marad a piros lap? Azt nem fogadom el! Ha kell, az UEFA-hoz megyek. Készen állok!” – húzta alá harciasan Moniz, megjegyezve, attól sem zárkózik el, hogy Orbán Viktorhoz, Magyarország miniszterelnökéhez vigye az ügyet.

forrás: nso.hu

Nyilvánvalóan nem megoldás, ha egy edző a vélt vagy valós sérelme miatt bemegy a pályára. Emellett azonban az MLSZ szemérmetlenül hazudik a közleményben, hiszen korántsem igaz, hogy minden, akár tömeges rasszista megnyilvánulást szankcionálnak. Az augusztus végi Vasas – Fradin az angyalföldiek szurkolói jól hallhatóan tömegesen huhogtak és még a hazai VIP-ből is folyamatosan tettek rasszista megjegyzéseket játékosainkra. Természetesen az MLSZ elnök csapta semmilyen büntetést nem kapott…