Az Iváncsa vezetőedzője, Tóth András szerint nincs veszítenivalójuk ma.

Vitték a jegyeket, mint a cukrot. Nincs abban semmi meglepő, hogy az FTC vendégjátékára szinte mindenki kíváncsi a környéken, a játékosok és a szakmai stáb ismerősei kis túlzással maguk meg tudták volna tölteni az iváncsai létesítményt. A házak között megbújó futballpályára ezer embert engednek be a szerdai kupamérkőzésen: hétszáz helyit és háromszáz ferencvárosit.

Ez a meccs mindenkit megmozgat a környéken – mondta a Nemzeti Sportnak Tóth András, az NBIII-ban szereplő Iváncsa vezetőedzője, aki korábban 275 NBI-es találkozón lépett pályára, többségén a Vasas színeiben. – Akinek tudtunk, szereztünk jegyet, de néhány darabon túl már a játékosoknak is fizetniük kellett a belépőkért, hiszen volt, aki több mint tizenötöt kért. De így van ez rendben, nekik is nagy élmény, hogy ilyen kaliberű ellenféllel játszhatunk.

Az iváncsaiak jól tudják, a Ferencváros Magyarországon más szintet képvisel, Tóth András is nézi az Európa Liga-csoportkörös mérkőzéseket, és magyarként ő is büszke az eredményekre, s hogy a zöld-fehérek vezetik csoportjukat.

Ahogy mondani szokták, elég jól néz ki a Ferencváros. Nem egyszerű nekünk felkészülni egy ilyen csapatra, hiszen a játékosok képességeit össze sem lehet hasonlítani. Mégis azt mondom, a labda gömbölyű, és arra kérem őket, élvezzék a játékot, cselezzenek, indítsanak, lőjenek. Nincs veszítenivalónk. A kupa előző körében a Gyirmót ellen sem mi voltunk az esélyesek, mégis továbbjutottunk. A Fradi nyilván nyomás alá helyez bennünket, beszorulunk a kapunk elé, mégsem szeretnék bunkerfutballt látni a csapatomtól. Annak idején hátvéd voltam, de nem szeretem a védekező futballt. Azt erősítem futballistáimban, hogy próbáljanak játszani, és meglátjuk, mi sül ki belőle.

Tóth András várja a találkozást Sztanyiszlav Csercseszovval is.

Szigorú embernek tűnik, az öltözőben nála biztosan rend van. Azokat a játékosokat, akik hajlamosak elhinni, mekkora királyok, alighanem könnyedén helyreteszi. Tudja, mit akar, tudatosan építkezik, és ami rendkívül szimpatikus, az Európa Liga csoportkörében sem bunkerfutballt kér csapatától. Elvállalják a bátor játékot, aminek meg is van az eredménye.