Női és férfi pólósaink is vízbe ugranak ma.

Női vízilabda, OBI, alapszakasz, 2. forduló
Szeged, 12.30: Szegedi VE – Ferencváros
A belépés ingyenes!
TV: Facebook

A szegediek az első fordulóban a BVSC-től kaptak ki 19-6-ra a Szőnyi úton.

A Magyar Kupában kisorsolták a negyeddöntő párosításait, csapatunk a Dunaújvárosi Egyetem együttesével mérkőzik meg. Gerendás György így értékelte a párosítást: „Amióta létezik a Ferencváros felnőtt női csapata, a Magyar Kupa egyenes kieséses szakaszában mindig nagyon nehéz ellenfeleket kapunk. A vízilabdában fontos a tradíció, örülök, hogy ez a hagyomány idén sem törik meg, a Dunaújváros az egyik legnehezebb ellenfél, akit kaphattunk. Ami a jó oldala is a dolognak, hogy rá egy hétre három komoly Bajnokok Ligája meccset játszunk, amin eldől a sorsunk, innen nézve hasznos, hogy nem egy könnyebb ellenféllel hangolódunk. A felkészülés során egyetlen edzőmérkőzést játszottunk a Dunaújvárossal idegenben, az nagyon szoros volt, picivel nyertünk. Akkor még nem volt velük a holland válogatott kapus, nem biztos, hogy ugyanazt fogják védekezni. Annyival nem vagyunk esélyesebbek, mint ránézésre tűnik, még nem állt össze teljesen a csapatunk a komoly rangadókra. Hozzátenném, a Dunaújvárosnak sem lesz ilyen téttel bíró meccse addig. Kicsit vakon ugrunk a szikláról, reméljük, elég mély lesz alattunk a víz.” A Dunaújvárosból érkező Gurisatti Grétát is kérdezték a kupapárharcról: „Nem tartok a párharctól, bár azt gondoltam, a selejtezőben jogot szerző csapatok közül kapunk ellenfelet. Pontosan emiatt jöttem a Ferencvárosba, hogy mentálisan képes legyek a hasonló helyzetekben jól teljesíteni. Ha Magyar Kupát akarunk nyerni, mindenkit le kell tudnunk győzni. Biztos vagyok benne, hogy a Dunaújváros nagyon kemény ellenfél lesz, jó védekezéssel, de mi is fejlődni fogunk még a negyeddöntőig.” A kétmeccses negyeddöntőt november 11-én és 12-én rendezik, hazai pályán kezdünk.

Férfi vízilabda, OBI, alapszakasz, 2. forduló
Szentes, 18.00: Szentesi VK – Ferencváros

A szentesiek 12-6-os vereséget szenvedtek el a PVSK-tól a szezonnyitón.

Nagy Ádám

Én óriási potenciált érzek a csapatban, nagyon jól cserélődtek ki a játékosok, komplex játékosok jöttek. Ez a keret abszolút felveszi a versenyt a tavalyi Fradival, csak össze kell érni, és dolgozni kell. Ahogy az Eb-n is láttuk, kemény munkával sok mindent lehet kompenzálni, meccsről meccsre jobbak leszünk.

Vadovics Viktor

Biztos, hogy nagyon erős csapat ez papíron, ezt meg tudtuk mutatni a vízben is, ahogy kinyílt az olló. Úgy látom, ahogy Ádi, nagyon nagy potenciál van ebben a Ferencvárosban. Bár még a bajnokság elején vagyunk, nagyon bizakodó vagyok. Jó a hangulat, egyre jobban összeszokunk, egyre jobban fogunk játszani.

Bővebben: EuroSport