A LEN a női elitsorozatot átnevezte – pólósaink kerete két légiós leigazolásával vált véglegessé, a szezon előtti várakozásairól Gerendás György beszélt.

Női vízilabda, OBI, 2022/2023, alapszakasz, menetrend

1. forduló (okt. 15.): Ferencváros – III. kerületi TVE
2. forduló (okt. 19.): Szegedi NVE – Ferencváros
3. forduló (okt. 22.): Ferencváros – Szentesi VK
4. forduló (nov. 19.): Egri VK – Ferencváros
5. forduló (nov. 23.): Ferencváros – BVSC
6. forduló (dec. 03.): Tatabányai VSE – Ferencváros
7. forduló (dec. 10.): Dunaújvárosi Egyetem – Ferencváros
8. forduló (jan. 21.): Ferencváros – UVSE
9. forduló (jan. 25.): Győri VSE – Ferencváros
10. forduló (jan. 28.): III. kerületi TVE – Ferencváros
11. forduló (febr. 04.): Ferencváros – SZNVE (1893)
12. forduló (febr. 15.): Szentesi VK – Ferencváros
13. forduló (febr. 18.): Ferencváros – Egri VK
14. forduló (febr. 22.): BVSC – Ferencváros
15. forduló (márc. 04.): Ferencváros – Tatabányai VSE
16. forduló (márc. 11.): Ferencváros – Dunaújvárosi Egyetem
17. forduló (márc. 18.): UVSE – Ferencváros
18. forduló (márc. 25.): Ferencváros – Győri VSE

Gerendás György

Kifejezetten üdítő, hogy ezúttal három teljes hetünk van közösen edzeni az első forduló előtt, a tavalyi két naphoz képest megsokszorozódott a csapatépítésre fordítható idő. De komolyra fordítva a szót, a felkészülésünk elején kicsit tétlennek éreztem magam, ugyanis a rendelkezésre álló játékosok létszáma miatt az ifjúsági- és a felnőtt csapat együtt edzett. Volt olyan foglalkozás, amin Fehér András és Karácsonyi Vazul kollégámmal együtt hárman lettünk volna két felnőtt játékosra, az azért túlzásnak tűnt. Ahogy véget értek az utánpótlás világversenyek és most már a felnőtt Európa-bajnokság is, ki tudtam adni mindenkinek a megfelelő pihenőidőt, szeptember 26-án már a teljes kerettel fogunk tudni edzeni. Örülök, hogy már az első fordulókban lesznek kemény meccseink, a Dunaújváros és az UVSE a tavalyi bajnokság két döntőse. Az Egernek lehet a legerősebb kezdőcsapata a bajnokságban, ellenük már látszódnia kell, ennek Fradinak mekkora a füstje és mekkora a lángja. Azt tartom fontosnak, hogy addigra kialakítsunk egy saját játékstílust, inkább az ellenfelek próbáljanak hozzánk alkalmazkodni, mint fordítva.

Fradi.hu

Női vízilabda, Bajnokok Ligája, selejtező, C-csoport
Franciaország, Lille, november 17-20.

Ferencváros
CE Mediterrani Barcelona (spanyol)
Plebiscito Padova (olasz)
Sirens ASC Malta (máltai)
Lille UC (francia)

A négy selejtezős csoportból az első három-három helyezett jut a főtáblára. A csoportkörben a negyedik és ötödik helyezettek az Euro Kupában folytatják.

Gerendás György

Jobbára gólerős játékosokat igazoltunk idén, ezért két olyan kiegészítő embert kerestünk, akikből kevesebb van a piacon, de jól beilleszthetőek a jövő évi Fradiba. Millot-t kétszer is megnéztük Szegeden a világbajnokság alatt, Franciaország ott játszotta a csoportmeccseit. Meggyőzött minket, hogy úgynevezett vízhordó típusú játékos, aki ugyanannyira tud örülni a gólnak, mint a gólpassznak. A jelenléte kevésbé látványos, de elengedhetetlen, rendkívül hasznos. Vosseberg a német válogatott jelenlegi legjobb játékosa, balkezes, tehát női póló szinten hiányposzton játszik. Tudja, milyen, ha neki kell megoldani egy támadást, a szezon folyamán ez a szerepe biztosan formálódni fog.

Fradi.hu