Hokisaink hazai jégen folytatják az Erste Ligát, a rangadóra családi kedvezménnyel is lehet jegyet vásárolni – Arany Gergely, Rasmus Kulmala és Fodor Szabolcs is beszélt a mérkőzésről és a szezonrajtról.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 3. forduló
Tüskecsarnok, 18.30: Ferencváros – Sportclub Csíkszereda
Jegy: diák/nyugdíjas 1000 Ft, felnőtt 1800 Ft (elővételben, a helyszínen 2000 Ft) – megvásárolható online és a helyszínen. A családi kedvezményről részletek: Fradi.hu
TV: Erste Liga TV (fizetős)

A meccs előtt Rasmus Kulmalát kérdezte a FradiMédia:

A SportRádió vendége vezetőedzőnk, Fodor Szabolcs volt:

Kapusunkkal, Arany Gergellyel a Nemzeti Sport és a Ponyvalegény beszélgetett:

Két mérkőzést játszott eddig az Erste Ligában a Fradi, mind a kettőn kilencven százalék fölött védett. Mi a jó forma oka? Ilyen jól sikerült a felkészülés?
Az első kél meccsen a legfőbb célunk az volt, hogy csapatként úgy tudjunk működni, együtt mozogni, hogy az sikerre vezessen. Nem szívesen bontanám le az eddigi győzelmeinket egyéni teljesítményekre, mert mindkettő a csapat érdeme volt. A DEAC-tól elszenvedett vereség, a Szuperkupa-fiaskó után rögtön Debrecenbe utaztunk, hogy a bajnokságban vágjunk vissza. Tudtuk, hogy ott nagyon nehéz nyerni, hiszen kellemetlen és erős ellenfél vár ránk. Ráadásul sem a vezető-, sem a másodedzőnk nem lehetett velünk a meccsen, de megmutattuk csapatunk karakterét azzal, hogy – csakúgy, mint az Újpest ellen – kétgólos hátrányból fordítottunk.

Mi történt a gyorsan bekapott két gól után? Mi kelleti ahhoz, hogy ilyen hamar fordítani tudjanak vasárnap az Újpest ellen? Mit mondott Fodor Szabolcs vezetőedző, amikor időt kért?
Kapusként én nem voltam ott az időkérésnél, nem tudom, mi hangzott el az edzőnk szájából. Próbáltam a saját fejemben rendet rakni, mert nagyon rossz úgy meccset kezdeni, hogy az első két lövésből kél gólt kapsz. Az viszont biztos, hogy jó hatással volt a srácokra az edzői intelem, egy-két cserével később már szépítettünk is, ez pedig a szurkolóinkat is tűzbe hozta, nekik is új lendületet adott.

Mennyire motiválta a közönség? Szinte végig hangosan biztatták önöket, igazi derbihangulat volt a Tüskecsarnokban.
Nagyon sokat jelentett a jelenlétük, főleg, miután gyorsan hátrányba kerültünk. Hiába vezetett az UTE kettővel, ugyanúgy buzdítottak minket, mintha mi sem történt volna. Hajtottak, tüzeltek minket, közhely, de vasárnap tényleg ők voltak a hetedik emberünk a pályán. Szerencsére meg tudtuk hálálni a bizalmat a győzelmünkkel.

A Debrecen és az Újpest elleni mérkőzéseken is válogatott posztriválisai álltak a másik kapuban. Jelentett ez az önnek extra motivációt?
Köztudott, hogy jó viszonyt ápolunk Hetényi Zoltánnal és Rajna Miklóssal. Meccs után beszélgettünk is kicsit, de nem lenne szerencsés lebontani ezt a két találkozót a kapusok csatájára. DEAC – FTC és FTC – UTE párharc volt, mindkettő három pontot ért, és örülünk, hogy mind a hat a miénk lett. Nincs köztünk külön rivalizálás, nem egyénileg akartunk bizonyítani, hanem csapatként és ha ez mérkőzésről mérkőzésre sikerül, az befolyásolhatja azt is, kit mennyire vesznek számításba a válogatottnál.

Még csak két fordulón vannak túl, de a szoros győzelmeknek köszönhetően vezetik az Erste Liga tabelláját. Tavaly a playoff döntőjében a Csíkszereda legyőzte önöket: a most futó idényben lehet más a csapat célja, mint a bajnoki aranyérem?
Természetesen nem, még akkor sem, ha az elmúlt évekkel ellentétben nem mondható, hogy összeszokott csapattal kezdjük az idényt, hiszen rengeteg új játékos érkezett. Fiatalítási folyamaton megyünk keresztül, ezért talán valamivel több időre lesz szükségünk, hogy kialakuljon a saját játékunk. Korai még a tabellát nézni, de az első két forduló eredményeire lehet alapozni.

A következő megméretés éppen a címvédő Csíkszereda ellen lesz. Hogyan készülnek erre a találkozóra, van önökben revansvágy?
Az biztos, hogy jó erőfelmérő lesz, bár a Csíkszeredából még nem sokat láthattunk ebben az idényben, kíváncsian és elszántan várjuk őket.

Lezárták már magukban azt, ami az előző idény végén a döntőben Nagy Gergő és Salló Alpár között történt? Köztudott, hogy a Fradi csapatkapitánya, bár akaratlanul, de súlyos sérülést okozott Salló Alpárnak, majd el is tiltották ezért.
Nyilván nagyon aggódtunk Salló Alpárért, együttéreztünk vele, de ennél nem volt nagyobb visszhangja az esetnek hokis berkeken belül. A tavalyi döntő kimenetele motivál, nem akarjuk még egyszer ugyanazt átélni. Minőségi csapatunk van, rajtunk, a kemény munkán múlik az eredményesség. A cél egyértelműen a bajnoki cím.

Amiért kapus lettem: Igazából ez egy vicces kis történet. Anno, mikor még kicsik, öt-hatévesek voltunk, megkérdezték, ki akar beállni a kapuba? Senki nem akart, én pedig azt sem tudván, mi is az a kapus és mit csinál, feltettem a kezem, mivel senki más nem. Azóta a kapuban állok.

Amit nem kedvelek a saját posztomban: Talán, hogy sokkal több cuccunk van, mint a játékosoknak, ezáltal több idő is felöltözni. Ezen kívül mindent kedvelek, ha nem így lenne, valószínűleg már nem állnék a kapuban.

Pályafutásom eddigi legjobb mérkőzése: Inkább úgy fogalmaznék, hogy legemlékezetesebb. Ebből több is akad szerencsére, többek között az összes válogatott meccs vagy a Fradival elért sikereink, mint például a Magyar Kupa-győzelem.

Emlékezetes potyagól, amit kaptam: Természetesen a potyagólok sem kerültek el, kaptam már gólt sarokból vagy messziről is. Pár éve a Gyergyótól kaptam egy gólt körülbelül a piros vonalról – ez emlékezetes maradt. Szerencsére a végén megnyertük a meccset, úgyhogy utána már jót nevettünk rajta.