A Bietigheim elleni meccsről beszélt Hársfalvi Júlia, Klujber Katrin és Elek Gábor – ma a bajnokságban lépünk pályára, itthon fogadjuk az Érdet.

Női kézilabda, NBI, 2. forduló
Elek Gyula Aréna, 18.00: Ferencváros – Érd
Jegy: álló 1000 Ft, ülő 2000 Ft – megvásárolható online vagy a helyszínen.
TV: M4 Sport

Drámai mérkőzés volt, sajnos a játék minden szegmensében alulmaradtunk, gyáván kézilabdáztunk – értékelt Elek Gábor, az FTC mestere a meccs után a Sportrádió adásában. – Voltak hiányzóink, de nem lehet erre fogni egy ekkora különbségű vereséget, mérhetetlenül csalódott vagyok. Nagyon nagy munkát kell elvégeznünk szombatig.

A vezetőedző kitért az 53 százalékos hatékonysággal a németek kapuját védő Szikora Melindára is, aki korábban a Népligetben a játékosa volt. Elek Gábor hangsúlyozta, csapata rosszul oldotta meg a válogatott kapus elleni játékot, aki kiváló játékos, de neki is megvannak a gyenge pontjai, ahol sebezhető, most viszont ezeket nem sikerült megtalálni.

Óriási sebességkülönbség volt a két csapat között – folytatta Elek. – Mentális erő terén is nagy volt a szakadék, és ez talán még jobban fáj. Nagyon könnyen megadtuk magunkat, halmoztuk a butaságokat a fölösleges kiállításokkal, kihagyott helyzetekkel, eladott labdákkal. Rossz felfogásban kézilabdáztunk, rengeteg labdaleütésünk volt, amely alapvetően nem a mi játékunk.

Elek Gábor úgy véli, egy ilyen kudarc után mindig jó, ha gyorsan jön a következő meccs, a jó teljesítmény gyógyír lehet a sebekre, de vasárnap bővült a sérültlista Alicia Stolléval, így a tréner még nem tudta, kedden, az Érd elleni bajnokira milyen kerettel tud a Ferencváros kiállni. Szombaton pedig kemény feladat következik Bajnokok Ligájában, hiszen a francia Brest látogat a Fradi érdi BL-otthonába.

NSO