A sok hiányzónk ellenére felállhattunk a dobogóra.

Atlétika, Országos csapatbajnokság, döntő

1. nap: Fradi.hu (közvetítés)
2. nap: Fradi.hu (közvetítés)
Összefoglaló: Atlétika.hu (galéria)
Galéria: FTC atlétika

Összesítésben a Budapest Honvéd és a MATE – Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club mögött harmadikként zárt az FTC. A második helyért nagyon szoros verseny alakult ki, a gödöllőiek mellett az FTC is az utolsó, férfi 4×400 méteres váltóban előzte meg az MTK Budapestet, amely így visszacsúszott a 4. helyre.

Galambos Tibor

Pozitívan zárult a mai nap annak ellenére is, hogy így a szezon végére én is elfáradtam. Hosszú év volt, sok jó dologgal, voltak egyéni csúcsok, de itt szeptember körül már a Szuper Liga alatt nagyon fáradt voltam. Az az előtte lévő egyhetes betegségem miatt nem sikerült, de tudtam, hogy ott van még a jó forma bennem. A szombati távolugrás után vasárnap a hideg idő és a nagy létszám ellenére a legendás utolsóval azért sikerült megoldanom a versenyt hármasugrásban is. Három hét pihenő után a negyediken beleállunk a munkába, és egy még komolyabb, profibb szintre szeretnénk a felkészülés szintjét emelni. Az edzéseken túl vannak nagy tervek mind a táplálkozásra és a regenerációra is. Számomra a fedett pályás Európa-bajnokságra való kijutás már télre egy komoly cél lesz, de a legkomolyabb természetesen a többi magyar atléta számára is a nyári budapesti világbajnokság. Megvan már a haditerv, azon leszünk, hogy minden a legjobban alakuljon.

Vágóné Solti Mária

Sajnos különböző sérülések miatt tíz atlétánk is hiányzik, közülük sokan a legerősebbek közé tartoznak országos szinten. Voltak, akik nem 100 százalékos állapotban álltak rajthoz, ezért is gondolom úgy, hogy nagyon megsüvegelendő eredményt értünk el, nem sok hiányzott az összetett második helyéhez. Minden elismerésem azoknak a versenyzőknek, akik velünk voltak, hatalmas küzdelemben óriási teljesítmény ez a harmadik helyezés.