Behúztuk a szezon első hokiderbijét így kettőből két győzelemmel kezdtük az Erste Liga alapszakaszát – Nagy Gergő és Fodor Szabolcs értékelte a meccset.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 2. forduló
Ferencváros 5-3 Újpesti Dózsa
Harmadok: 3-2, 1-1, 1-0
Gólok: Kulmala (Marva, Nagy G.), Kulmala (Nagy G., Karmeniemi), Low (-1, Betteridge), Kestila (Nagy G., Kulmala), Nagy G. (EN, Szorokin, Kestila)

Beszámoló: Fradi.hu

Arany (Nagy K.)
Nilsson, Marva – Kaijser, Low, Betteridge
Szorokin, Boros – Kulmala, Kestilä, Nagy G.
Seregély, Kärmeniemi – Kozma, Kreisz, Tóth A.
Komáromy, Kucsma – Bán, Farkas, Galántai

Nagy Gergő és Fodor Szabolcs értékelése:

Fodor Szabolcs

Óriási karaktert mutat, hogy fel tudtunk állni kétgólos hátrányból az Újpest ellen, csakúgy, mint az előző, Debrecen elleni találkozón. Büszke vagyok ezért a csapatomra. Azt gondolom, jellemző ez a Fradira, hogy ha egymásra talál a csapat és a közönség, akkor belehajszolják egymást a győzelembe, teljesen mindegy, hogy mi az eredmény a második percben. Az elején az időkérésnél megnyugtattam a srácokat, hogy rengeteg idő van még hátra, és hogy jól néz ki a játék, de csináltunk két buta hibát, ami nem fér bele, ha ezt kivesszük, akkor rendben leszünk. Szerencsére megfogadták, és így is lett. Szokták mondani, hogy a jégkorong a hibák játéka, de ha valaki hibázik, a többiek ki tudják javítani. Ez akarva-akaratlanul benne van, ha valaki betartja, ami a feladata, de azon belül hibázik, ez természetes, pláne egy ilyen gyors sportágban. Az a nagy dolog, ha a többiek ezt ki tudják javítani, és most ki tudták, a szurkolóink segítségével, akik óriási pluszt adtak nekünk ma.

Nagy Gergő

Először is nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki vasárnap itt szurkolt nekünk, ez a párosítás mindig fontos mérkőzés, Magyarország legrégibb rivalizálása. Mindenki túlpörgött, így nehéz volt megnyugodni a második újpesti gól után, s arra figyelni, mit mond az edző. Megviselt lelkileg is a két bekapott gól, de azt mondta Fodor Szabolcs, amikor időt kért, hogy nyugodjunk meg, és játsszuk azt, amit megbeszéltünk, ez pedig győzelemre vezetett.

Erste Liga, NSO