Idegenben lépünk pályára ma délután – Emily Bölk és Angela Malestein is nyilatkozott a mérkőzés előtt. A németek 57 (!) mérkőzés óta veretlenek. „Jó formában vagyunk, jól ismerjük az FTC-t és természetesen kavarognak bennem az érzelmek, hiszen sok időt játszottam az egyesületben” – mondta korábbi hálóőrünk, Szikora Melinda.

Női kézilabda, Bajnokok Ligája, A-csoport, 2. forduló
Németország, Ludwigsburg, 14.00: SG BBM Bietigheim – Ferencváros
Jegy: 16€ – megvásárolható online.
TV: SportTV

Emily Bölk nyilatkozott a FradiMédiának:

Így utazott csapatunk Németországba:

Angela Malesteint a hivatalos oldal kérdezte:

Különleges meccs még számodra a Bietigheim elleni?
Őszintén, a legfontosabb számomra, hogy megszerezzük a két pontot. Persze, jó lesz találkozni mindazokkal, akiket ismerek még ott, de azért nagyon sok minden változott, mióta eligazoltam Bietigheimből, a keret és a vezetőség is átalakult, de a szurkolókkal biztosan jó lesz beszélgetni kicsit. Vannak, akikkel azóta is tartom a kapcsolatot, és akik különleges helyet foglalnak el a szívemben.

Sokkal kisebb város, mint Budapest. Melyikben érzed magad otthonosabban?
Na, mit gondolsz, melyikben? Egyértelműen Budapest áll közelebb hozzám. Mindig is jobban szerettem a nagy városokat, ezeknek a dinamikájába illek bele jobban. Bietigheimben is otthonosan éreztem magam, de akkoriban még ellenfélként is jó érzés volt Budapestre jönni, és a teltházas, hihetetlen hangulatú csarnokokban játszani. Biztos vagyok benne, hogy a bietigheimi lányok is nagyon várják már, hogy itt lépjenek pályára.

Kellően erősek ahhoz, hogy az Európa Liga után a Bajnokok Ligájában is nagyot alkossanak? Az elmúlt években a német csapatoknak nem sok babér termett a női mezőnyben…
Igen, ebben biztos vagyok. Erősek, gyorsak, s bár a tavalyihoz képest nem változott sok ponton a csapat, már akkor is nehezen legyőzhetőnek tűntek. Vagyis nagyon nehéz meccsre számíthatunk ellenük, főleg idegenben. Kiélezett a csoportunk, és senki sem becsülheti le a Bietigheimet, ezt már az első kör eredménye is bizonyítja.

Beszéljünk kicsit a mi csapatunkról: az első fordulóban tíz-tizenöt perctől eltekintve jól játszottunk, és fontos győzelmet arattunk. Elégedett vagy a csapat teljesítményével?
Az első tizenöt perc fantasztikus volt. Emellett előfordul, hogy jön öt-tíz perc, amikor nincs csúcsformában a csapat, de azon dolgozunk, hogy ezt az időtartamot minél inkább csökkentsük. Az a cél, hogy minden mérkőzésen legalább ötven percen keresztül az történjen a pályán, amit mi szeretnénk.

Igazán jó lenne két győzelemmel nyitni a Bajnokok Ligáját. Mi kell a vasárnapi sikerhez?
Kemény ellenfél lesz a Bietigheim, szerintem pillanatnyilag a Győr mellett az egyik leggyorsabb csapat a mezőnyben. Nagyon jó kapusaik vannak, okos átlövőik és kemények védekezésben, szerintem Kelly Dulfer az egyik legjobb védőjátékos – szóval, erős, egységes csapat. Fontos lesz a visszarendeződés, hogy megakadályozzuk a lerohanásaikat, és hogy mindenki agresszív legyen a védekezés során.

A teljes beszélgetés: Fradi.hu