Nem tudni, hogyan jutnak haza Monacóból.

Éjjel fél kettőkor kaptunk sms-t a repülőtársaságtól, hogy törölték a járatunkat, amelyre jegyet váltottunk a hazaútra, így sokan csak reggel szembesültünk a problémával, amire megoldást kellene találni. Jelenleg a kilátástalanság a legrosszabb, mert fogalmunk sincs, hogyan jutunk haza – árulta el a Magyar Nemzetnek Mayer Zsolt, a bajba jutott Fradi-szurkolók egyik Franciaországban tartózkodó tagja.

Mi Nagykovácsiból érkeztünk, ahol nagyon összetartó a fradista mag. Bécsen keresztül repültünk a meccs helyszínéhez közeli Nizzába, és ugyanezen az útvonalon is szerettünk volna hazajutni pénteken – tette hozzá Mayer Zsolt.

Ahogy az a nizzai repülőtér hivatalos honlapján is olvasható, Franciaországban a légiforgalmi-irányítók lépnek sztrájkba pénteken, céljuk a magasabb fizetés és a jobb munkakörülmények kiharcolása, miután Európa egyik legzsúfoltabb légterét felügyelik. A sztrájk miatt a helyi légiközlekedési hatóság arra kérte a repülőtársaságokat, hogy pénteki járataik számát a felére csökkentsék. Ez okozza a sok járattörlést, ami a Fradi-drukkerek egy részét is kellemetlenül érinti.

Már gondolkodunk, hogy mi lehetne a megoldás, szóba került a busz, a vonat, az átjutás Olaszországba és onnan továbbrepülni, vagy maradni a hét végéig, amíg véget ér a sztrájk. De ez a térség, Monte-Carlo közvetlen közelében nem arról híres, hogy bármi megfizethető áron lenne. Ráadásul úgy értesültünk, hogy a repülőjegy árának visszatérítésén túl semmilyen kártérítésre nem számíthatunk a sztrájk miatt – fogalmazott Mayer Zsolt.

A hangulat ettől függetlenül remek a fradisták körében: – Mindenki pozitív, és hiszünk benne, hogy lehet reális esélyünk a győzelemre is a Monaco ellen – erősítette meg a nagykovácsi Fradi-szurkoló.