Női kéziseink hazai pályán vágnak bele a sorozatba – Andrea Lekic, Kovács Anett és Elek Gábor mondta el várakozásait.

Női kézilabda, Bajnokok Ligája, A-csoport, 1. forduló
Érd, 16.00: Ferencváros – Odense
Jegy: 3500 Ft – 6500 Ft – megvásárolható online és a helyszínen.
TV: SportTV

Andrea Lekic

Szerencsére vannak még mellettem olyan tapasztalt játékosok – például Tomori Zsuzsanna vagy Dragana Cvijic –, akik játszottak a Bajnokok Ligája négyes döntőjében, vagy meg is nyerték. Nehéz nyolc-kilenc hetes felkészülésen vagyunk túl, és már nagyon várjuk, hogy elkezdjük a sorozatot, főleg, hogy hazai közönség előtt fantasztikus hangulatban tehetjük mindezt. Meccsről meccsre kell haladnunk, mert a cél még távoli, és kemény munka vár ránk addig. A játékunk és a siker alapjának a jó védekezésnek kell lennie, emellett modern, jó kézilabdát szeretnénk játszani.

NSO

A FradiMédiának Kovács Anettet nyilatkozott:

Elek Gábort a Nemzeti Sport kérdezte a rajt előtt:

– Az igazolásokat látva mennyire alakulhat át a BL-mezőny és az erőviszonyok az elmúlt évekhez képest?
– Habár az orosz csapatok kiestek a versenyfutásból, a legjobb orosz játékosok nagyrészt szétszéledtek, és itt maradtak a Bajnokok Ligájában. Nem hiszem, hogy jelentősen átalakulnának az erőviszonyok, azonban véleményem szerint erősödik a mezőny. Egyre több a BL-szintű csapat, ami a mi helyzetünket persze megnehezíti, de jót tesz a női kézilabda színvonalának.

– Hogyan látja saját csapata esélyeit? Milyen céllal vághatnak neki az új BL-idénynek?
– Nagyon nehéz bármit is mondani erre szeptemberben. Vannak céljaink, vannak elvárások velünk szemben, ezeket mindenki tudja, de sok apróság dönti majd el ezt a kérdést. Mindig a legutóbbi évadra hivatkozok, amelyben egy gyenge ljubljanai félidővel az egész éves munkánkat elrontottuk, pedig előtte a legjobb csoportkörös szereplésünket produkáltuk.

– Mit vár a nyitó mérkőzéstől, mire kell figyelniük a sikeres rajt érdekében?
– A mostani összecsapáson a visszarendeződésünk lesz az egyik kulcs, valamint hogy támadásban mennyire tudjuk minimalizálni a hibáink számát. Rendkívül hajtós csapat az ellenfél, elég tapasztalatom van ahhoz, hogy tudjam, az eladott labdákat kíméletlenül megbosszulja lerohanásgólokkal. Bizonyos elemeket minimálisra kell redukálnunk az Odense játékában, ezen múlhat minden.