Kristoffer mellett Botka Endit és Tokmacot is kérdezték a mixzónában..

Végre egy egyszerű meccs volt, egy sima, hétköznapi győzelemmel a végén – kezdte tréfásan az infarktusos meccs értékelését Botka Endre. – Viccet félretéve, le a kalappal az egész csapat előtt, mindenki óriásit küzdött, csúszott-mászott. Szerintem még egyetlen meccsen sem játszottunk ennyire összeszedetten, ennyire kompaktan. Az pedig, hogy tíz emberrel tudtunk két gólt rúgni, egyértelműen a csapat erejét mutatja.

A magyar válogatott játékos azt mondta, hogy ugyan sokkal több támadást vezetett a Trabzon, mégis a magyar csapat akarata érvényesült a meccsen.

Föléjük tudtunk nőni, tudtuk, hogy hol vannak a gyenge pontjaik, és azokat ki is tudtuk használni. Hátul stabil volt a védekezésünk, még akkor is, ha a két kapott gól elkerülhető lett volna. A következő meccsen viszont szerintem képesek leszünk még jobban játszani – tekintett előre Botka a jövő hét csütörtöki AS Monaco elleni idegenbeli találkozóra. A Belgrádban a Crvena Zvezda ellen 1-0-ra győzni tudó franciákról elmondta, hogy papíron ők a legerősebbek, de – Ma is megmutattuk, hogy bárki ellen képesek vagyunk győzni.

A magyar focista azt is elárulta, hogy mit mondott a lefújás után az öltözőben Sztanyiszlav Csercseszov.

Azt mondta, hogy a hétvégén nagyon fontos meccs vár ránk a Kisvárda ellen – hangzott el, ami az orosz mestert ismerve teljesen életszerűnek tűnik.

A Ferencváros sem a kiállítás, sem a törökök két szépítő gólja után nem omlott össze, óriási lelkierőről tett tanúbizonyságot a csapat.

Én is azt láttam, hogy mindenki annyira fókuszált volt, hogy még a kiállítás sem tudott senkit kizökkenteni, sőt utána még rúgtunk két gólt – válaszolta az Origo felvetésére Botka Endre.

A csapat norvég szélsője, a meccs nagy részét a fején kötéssel lejátszó Kristoffer Zachariassen szokásához híven ezúttal is rengeteget futott és harcolt.

Nagyon kemény meccs volt, irtó sokat kellett futnunk, de óriási csapatmunkát végeztünk. Mindenki kivette a részét a védekezésből és a támadásból is, ez egy fantasztikus győzelem, amit együtt harcolt ki a csapat minden játékosa – mondta a játékos, aki elárulta, hogy nem vészes a sérülése, de elismerte, hogy az utolsó percekben már nagyon-nagyon fáradt volt.

Én személy szerint már játszottam ennél jobban, de a csapat összteljesítménye, volt, ami kiemeli ezt a meccset a többi közül. Az, hogy minden lövést, minden blokkolt kísérletet ünnepeltünk. Éreztük, hogy egy nagyon stabil védelem áll mögöttünk, elől pedig nagyon sok veszélyes helyzetet tudtunk kidolgozni. És én most ugyan nem rúgtam gólt, de fontosabb, hogy a csapat remekül játszott – mondta az Origo kérdésére. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy mit gondol az olasz játékvezető, Fabio Maresca teljesítményéről.

Valóban erős volt, amit művelt, de legalább az utolsó pillanatban jól döntött, amikor nem adta meg a törökök harmadik gólját – válaszolta.

A meccs hőse, a két gólt szerző, a harmadikat pedig előkészítő Tokmac Nguen is érthető módon elégedett nyilatkozott az interjúzónában.

Jó érzés a győzelem, de nem csak a góljaim miatt. Nagyon jó meccset játszottunk, különösen úgy, hogy sokáig voltunk emberhátrányban. Sok helyzetünk volt, megmutattuk, hogy milyen minőséget képviselünk.

Tokmac elmondta, hogy nem is volt kérdés, hogy ő áll a labda mögé a Fradi javára megítélt tizenegyest elvégezni, arra a felvetésünkre pedig, hogy rendkívül magabiztosan lőtte be így válaszolt:

Már a meccs előtt is éreztem, ma jó leszek. Ez már zsinórban a negyedik szezonunk Európában, rengeteg tapasztalatot szereztünk, meg kell mutatni, hogy mit tudunk. Arról már nem is beszélve, hogy elképesztő volt a közönség szurkolása. Az öltözőben most mindenki meg van halva, de nagyon boldogok vagyunk – tette még hozzá egy kérdésre válaszolva.

Origo