A fináléban a házigazda horvátokkal csapunk össze.

Férfi vízilabda, Európa-bajnokság, elődöntő
Magyarország 10-8 Spanyolország
Negyedek: 2–3, 5–2, 0–2, 3–1
Fradista gólok: Nagy 3, Jansik 1, Német 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, NSO, VLV
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Jansik Szilárd

A fegyelem volt a kulcs. Végig az jellemzett minket. Talán egy fegyelmezetlenségre emlékszem, amikor idő előtt belelőttünk, pont, amikor volt egy beindulás, amúgy végig tartottuk azt, amit megbeszéltünk, hiába kaptunk duplaannyi emberhátrányt mint ők. Iszonyatosan jól védekeztük, rengeteget blokkoltunk, Soma nagyon-nagyon jól védett, hiába vezettek, álltuk a sarat végig, ugyanúgy betartottuk a taktikai utasításokat. Éreztem, hogy fáradnak és őrlődnek fel, és tudtuk, hogy a legjobb játékosaikat Munarrizt és Granadost kell kivenni, ezt hellyel-közzel tartottuk is, mert azért lőttek ketten együtt szerintem négy-öt gólt, a nyolc-kilencből, de lőhettek volna még sokkal többet, sokszor odaértünk blokkal. A szív, akarat, fegyelem és kitartás.

Molnár Erik

Nagyon boldog vagyok, elképesztő volt ezt a meccset megélni. A megbeszélésen arról volt szó, hogy százszázalékos koncentráltság és figyelem kell, mert ez a spanyol csapat jól úszik, lefordul, minden hibát kihasznál és góllal büntet. Szerintem ez volt az alapja, a legfontosabb eleme a játékunknak, hogy ezt a gyors mozgást megakadályozzuk, és hát, hogy védekezésben volt 10-15 blokkunk, ami önmagáért beszél. Elképesztően büszke vagyok a csapatra. Megyünk tovább, várjuk a szombati ellenfelet. Most este egy kicsit…, nem mondom, hogy ünneplünk, de “feldolgozzuk” ezt a győzelmet, utána már csak az ellenfélre koncentrálunk, meg akarjuk nyerni ezt az Eb-t.

Nagy Ádám

Nagyon örülök, mert az egész meccsen domináltunk, ami nagy szó a világbajnok ellen. Végig rendezettek voltunk, fegyelmezetten játszottunk védekezésben és támadásban is. Varga Zsolt azt kérte, figyeljünk a lefordulásokra, mert az a spanyolok legnagyobb fegyvere, ezt meg is valósítottuk. Ezúttal rám jöttek ki a helyzetek, éltem is a lehetőséggel, ami külön öröm, ki ne vágyna erre? Nem gondoltam volna, hogy eljutunk idáig, lehet, hogy papíron nem mi voltunk a legesélyesebbek, de mi küzdünk és mi játszunk a legjobban, megérdemelten vagyunk a döntőben.

Vogel Soma

Talán olyan energiákat mozgattunk meg ma is, hogy nem gondoltam, erre képesek vagyunk. Hallottuk eleget, hogy a spanyol csapat jobb, ők a világbajnokok, esélyesebbek, s ez keltett bennünk egy kis felszabadultság-érzést, de Zsolt nagyon hangsúlyozta meccs előtt, hogy nem lehet felszabadultág-érzés, az első perctől maximálisan koncentrálva kell játszanunk és ma is bebizonyítottuk, hogy ez így tényleg működik. Én személy szerint kicsit lassabban érkeztem meg a mérkőzésbe, de akkor jöttek a srácok és olyan blokkokat állítottak elém és olyan nyugodtak voltak, hogy én is vissza tudtam szerezni a magabiztosságomat, a motivációmat. Én is “be tudtam szállni”, segíteni tudtam őket. Elöl pedig megint olyan akciógólokat lőttünk így a semmiből, hogy…, nem is tudom, hogy vagyunk erre képesek. A negyedik negyedben is úgy robbantunk, mintha akkor kezdődött volna a meccs.

Varga Zsolt

Nagyon jó, magas színvonalú mérkőzést játszottunk, amelyhez mind a két csapat kellett. Fantasztikus teljesítményt nyújtottunk, nagyon büszke a vagyok a játékosokra, minden egyes blokkolt és kivédett labdának úgy tudtunk örülni, mint a góloknak. Nyolc gólon tudtuk tartani a spanyol válogatottat, óriási a különbség aközött, amit az Európa-bajnokságot megelőző edzőtáborban nyújtottunk ellenük, és aközött, amit most csináltunk.