Clubunk pólósa, a válogatott csapatkapitánya, Jansik Szilárd minden hangszeren játszva vezette elődöntőbe a nemzeti együttest – ahol a világbajnoki címvédő spanyolok várnak ránk.

Férfi vízilabda, Európa-bajnokság, negyeddöntő
Magyarország 11-8 Montenegró
Negyedek: 3-1, 2-3, 2-1, 4-3
Fradista gólok: Jansik 5, Német 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, NSO, VLV
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Jansik Szilárd

Hál’ Istennek meglett az eredménye annak, hogy én az Izrael elleni meccsen pihentem. Kicsit féltem attól, hogy túl sokáig leszek meccs nélkül, mert az én legutóbbi mérkőzésem még a szerdai szerb volt, azóta eltelt öt-hat nap. De így jól jött ki, minden energiámat össze tudtam szedni és nagyon örülök, hogy a végén ilyen jól kijött a lépés. Végig csapatként küzdöttünk, nagyon jól állt a védelem, nagyon jó volt Soma, eszméletlenek voltak a blokkok, szerintem tíz fölötti blokkszámunk van, rengeteg labdaszerzés. Végig fegyelmezettek voltunk, kivártuk a lehetőségeket, akár a támadóidő végét, hogy kiugráljanak és az utolsó másodpercekben be tudtuk passzolni a centernek vagy a kapufához. Ez hozta az eredményeséget és az, hogy ennyire jól megértettük egymást a vízben. Iszonyatosan jó, nagyon büszke vagyok és most megyünk tovább. A torna előtt ez egy cél volt, jussunk be a legjob négybe, de most “részcéllé” vált, megyünk tovább nem állunk meg. Most minél gyorsabban regenerálódunk, megnézzük az esti mérkőzéseket a tévében, atán gyorsan ágyba kerülünk. Lesz másfél napunk, felkészülünk.

Molnár Erik

Fantasztikus mérkőzés volt! Szerintem minden olyan dolgot betartottunk, amit Zsolt kért tőlünk. Tökéletes mérkőzés volt, nagyon boldog vagyok, hogy így alakult és magabiztos győzelmet szereztünk. Eléggé el is fáradtam, azért ez egy más kávéház, mint a magyar bajnokság vagy akár a Bajnokok Ligája – főleg egy negyeddöntő…

Vigvári Vendel

Szerencsére végig vezettünk, ami tényleg mindig jó. A védekezés volt az első, ezt beszéltük meg, és remek blokkokkal tudtuk segíteni Somát. Ha pedig esetleg túlment rajtunk a labda, akkor a Soma mindent kifogott, legalábbis úgy éreztük. Nagyon-nagyon jól védekeztünk, tényleg, ahogy az előttem lévők elmondták, ez a kevés kapott kapott magáért beszél. Elöl pedig vannak olyan jó játékosaink, hogy a gólok meglesznek, kinek mikor jön ki a helyzet, de úgy érzem, hogy nagy a tűz a csapatban és meg tudjuk azt csinálni, hogy egymásért küzdünk és egymásnak adunk át labdákat amikből gólokat lövünk.

Vogel Soma

Az történt, hogy igazi csapatként játszottunk az elejétől fogva, én így gondolom.. Nem tudom, hogy Zsolt vagy bárki említette-e, de tényleg, az első támadásunknál emberelőnyt kaptunk és abból a formából, abból a taktikából lőttünk gólt, amit megbeszéltünk, amit gyakoroltunk az elmúlt napokban. És ez tök jó visszajelzés Zsoltnak is, de nyilván a játékosoknak is, hogy amit megbeszélünk, betartjunk, fegyelmezetten végrehajtunk, az működik is. Ez elmondható volt a védekezésre is – nagyjából három és fél negyedig. A negyedik negyedben, amikor már elléptünk négy góllal, akkor volt egy kis kiengedés, de korrigálni tudtunk azért, úgyhogy gratulálok a csapatnak! Nagyon örülök, hogy ilyen koncentráltan, higgadtan és éretten tudunk játszani!

Varga Zsolt

A modern vízilabdának a védekezés a kulcsa. A támadásvezetés nem ment úgy, mint az előző mérkőzéseken, ám a védekezés végig stabil maradt, ötméteresből és egypasszos fórból kaptunk csak gólokat a harmadik negyed közepéig. Így válik lehetővé a győzelem akkor is, ha nem tökéletes a játékunk elöl. A végén kaptunk egy-két elkerülhető gólt, azért is kértem időt, hogy mindenki megnyugodjon, Jansik Szili szép gólt is lőtt, és visszavettük az irányítást.