Hokisaink ma a Tüskecsarnokban zárják az előszezont – az Erste Liga idénynyitó sajtótájékoztatóját is megtartották.

Férfi jégkorong, felkészülési találkozó
Tüskecsarnok, 18.00: Ferencváros – Dunaújvárosi Acélbikák
Jegy: 1000 Ft – megvásárolható online és a helyszínen (a bérletek érvényesek a mérkőzésre).

A Magyar Jégkorong Szövetség kedd délelőtt megtartotta hagyományos idénynyitó Erste Liga-sajtótájékoztatóját. Az elmúlt három évben az eseményt a járványhelyzet miatt online konferencia formájában rendezték meg, hosszú kihagyás után viszont ezúttal a csapatok és a sajtó képviselői is személyesen gyűlhettek össze. A liga elnöke és alelnöke mellett a bajnokság minden csapatának egy-egy vezetője kapott szót, akik sorban vázolták az előttünk álló szezonnal kapcsolatos terveiket és célkitűzéseiket. A magyar bajnoki címvédő FTC-Telekom képviseletében Hudák Gábor szakmai igazgató jelent meg a sajtótájékoztatón.

Kezdésként Szőke Álmos, az Erste Liga elnöke elmondta, már a tavalyi évben is látható volt, hogy a magyar jégkorong egésze mellett az Erste Liga is fejlődik, amit mi sem mutat jobban, hogy az előző szezonban a korábbiaknál is kiélezettebbek voltak a mérkőzések. Kiemelte, hogy az idei évtől bevezetik a csapatok játékoskereteire vonatkozó pontrendszert, amit már sok környező ligában kipróbáltak. A cél ezzel a játékoskeretek erejének kiegyensúlyozása, ezáltal a mérkőzések még izgalmasabbá tétele és remélik, ennek az lesz a hozadéka, hogy a legvégsőkig nem lesz egyértelmű a végső győztes kiléte.

Szabados Richárd, a névadó főszponzor Erste Bank vállalati üzletágának vezetője, egyben a liga alelnöke kiemelte, hogy sajnos a nézőszám még nem tart ott, ahol azt szeretnék, ennek növelése az első számú célkitűzésük idén is. Már a tavalyi évben is szerveztek a Magyar Jégkorong Szövetséggel karöltve aktivitásokat, amiknek az alapja a nézők hokimeccsekre való kicsalogatása volt. Megemlítette, hogy a tavalyi évhez hasonlóan Ajkán és Zalaegerszegen is terveznek idén is eseményeket és folyamatban vannak több más vidéki településsel is az erről szóló tárgyalások. Akárcsak az elmúlt idényben, az idei első mérkőzésekre is készülnek akciókkal, ami alatt a gyerekek ingyenesen, szüleik pedig fél áron látogathatják a meccseket, illetve több tematikus meccsnapot is terveznek, ami reményeik szerint tovább növelheti a nézőszámot.

Ami a lebonyolítást illeti, elhangzott, hogy továbbra sem lesz középszakasz, az alapszakasz első hat helyen végző csapata automatikusan bejut a rájátszásba, a 7-10. helyezett csapatok pedig az előző évhez hasonlóan három győzelemig tartó kvalifikációs párharcokat vívnak, amolyan mini-playoffot játszanak.

Az FTC-Telekom képviseletében Hudák Gábor (képünkön) szakmai igazgató beszélt a mieink keretének változásairól és a célkitűzésekről.

Hasonló cipőben járunk, mint négy évvel ezelőtt, amikor Fodor Szabolccsal elkezdtük a közös munkát. Tíz új játékos érkezett idén nyáron, azonban a céljaink továbbra is változatlanok, szeretnénk megnyerni a szezonban minden sorozatot, amiben elindulunk. Úgy gondolom, a csapat alkalmas erre a feladatra, de nehéz meghatározni így előre a valós erőviszonyokat, hiszen láttuk a nyáron, több csapatnál is voltak komolyabb változások, ezért kíváncsian várom az előttünk álló szezont és annak alakulását.

August Nilsson

Élvezem a magyar fővárosbeli életet! Komoly várakozásokkal jöttem ide, de ez az elmúlt időszak felül is múlta az elképzeléseimet. Budapest egy remek nagyváros, rengeteg régi, de nagyon szép épülettel. Az itteniek rendkívül kedvesek, és az ételek is fantasztikusak! Úgy gondolom, hogy nagyon jó társaság jött össze, akik emellett mind nagyszerű jégkorongozók. Minden nap nagyon keményen edzünk, hatalmas erőbedobással dolgozunk a játékunkon, és közben a csapat is épül. Amit eddig tapasztaltam, annak alapján bízom benne, hogy jó szezonunk lesz, és meg tudunk felelni a szurkolók és a klub elvárásainak. Emellett azt is remélem, hogy szórakoztató lesz a játékunk mind saját magunk, mind a közönség számára!

Fradi.hu