Pólósaink remek játékkal múlták felül örök riválisukat.

Férfi vízilabda, Európa-bajnokság, D-csoport, 2. forduló
Szerbia 7-16 Magyarország
Negyedek: 2-3, 0-4, 2-4, 3-5
Fradista gólok: Fekete 1, Jansik 1, Molnár 1, Nagy 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, NSO, VLV
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Jansik Szilárd

Nagyon boldog vagyok, nagyon büszke, de azért a helyén kell ezt kezelni. Nem döntött túl sok mindenről, arról, hogy a negyeddöntőben mást kapunk, meg ugye, a csoportelsőség nyilván megvan, azért még le kell győzni Izraelt, de a helyén kell kezelni ezt a mai sikert. Tényleg nagyon nagy volt a különbség, én aminek nagyon örülök: a védelmet összeraktunk és végig betartottuk a taktikai utasításokat. Nagyon türelmesek voltunk 5-6 másodpercnél is tudtunk még adni egy plusz passzt, ami talán eddig hiányzott a játékunkból, és pont ekkor nyílik meg a tiszta helyzet. Ez tényleg végig jellemzett minket, nagyon büszke vagyok a srácokra és megyünk tovább. Mostantól a negyeddöntőre készülünk majd.

Nagy Ádám

A meccs előtt nem gondoltam volna, hogy ilyen sima mérkőzés lesz, azt hittem, hogy egy ki-ki, egy-két gólos különbségű meccset fogunk játszani velük. Azért ennél jobb csapat, örülök, hogy nyertünk és meg tudtuk mutatni. Főleg a védekezést kell kiemelni, a hét kapott gól azt nagyon jó, illetve a támadás is nagyon jól ment, úgyhogy örülök.

Vigvári Vendel

Nem tudom, mikor verte meg utoljára a magyar válogatott a szerb válogatottat ennyivel egy világversenyen, úgyhogy ez nagyon nagy dolog, és iszonyatosan jó érzés volt, hogy ennek a részese lehettem. Főleg úgy, hogy szerencsére mára már azt lehet mondani, hogy elég sokan kijöttek a mérkőzésre, egy magyar-szerb rangadó mégiscsak nagy mérkőzés mindig. Nagyon örültem, hogy sok néző előtt sikerült egy ilyen játékkal nyernünk.

Vogel Soma

Nem is nagyon tudok visszaemlékezni, hogy mikor verte meg az én csapatom vagy az én válogatottam a szerbeket tétmérkőzésen – talán még valami utánpótlás-válogatott lehetett. De azért azt le kell szögezni itt az elején, hogy a helyén kell kezelni ezt a sikert, ezt a győzelmet. Most jön majd igazán a neheze, az izraeli mérkőzésünk után. Tartani kell ezt az összeszedettséget, ezt a higgadtságot elöl, illetve a fókuszáltságot, a csapatjátékot a jövőben, hogyha komolyabb sikereket akarunk elérni. Gratulálok a csapatnak, gratulálok mindenkinek! Nem szeretnénk megállni, szeretnénk továbbvinni ezt a teljesítményt.

Varga Zsolt

A magyar vízilabda alapvetően a góllövés filozófiájára épül, én is így nőttem fel, viszont meg kell tanulni azt is, hogy a védekezés nyeri meg a mérkőzéseket. Kimagaslóan jó volt, hogy úgy tudtuk lezárni a támadásainkat, hogy a lehető legfegyelmezettebben zártunk vissza, egyetlenegyszer jöttek el a szerbek, de azt meg Soma kivédte. Nagyszerűen védett, és három negyeden át kiemelkedőek voltak a blokkok is. A legfontosabb, hogy két lábbal a talajon maradjunk, ugyanilyen fegyelmezettséggel és akarattal kell játszanunk a következő, hasonlóan nehéz mérkőzéseken is, és akkor szép tornánk lehet.