Labdarúgó csapatunk vezetőjével beszélgettek.

Orosz Pál, az FTC labdarúgó Zrt. vezérigazgatója az M1-nek adott hétfő esti interjújában beszélt a zöld-fehérek Európa Liga-várakozásairól, valamint kiemelte: a Ferencváros készen áll az EL csoportkörére.

Persze, szeretnénk megélni a kupatavaszt az Európa-ligában, sorozatban negyedik alkalommal vagyunk csoportkörösök, ami óriási öröm, valamint jó visszajelzése a klubnál zajló munkának. Mivel a hazai bajnokságot illetően a céljainkat már elértük, most azt tűztük ki magunk elé, hogy ott legyünk tavasszal is a nemzetközi kupákban. Én úgy vélem, a keretünk elég jó, hosszú a kispadunk, emiatt van lehetőségünk a rotálásra. Ezt bírni kell, bírni kellett korábban is, de hát ezért vagyunk profi futballcsapat” – reagált a sportvezető a kettős terheléssel kapcsolatos felvetésre.

Orosz Pál úgy látja, nehéz négyesbe került a Ferencváros.

Érdekes csoportunk van. Ha megnézzük, nincs kiemelkedő sztárklub, noha mondjuk a Monaco fantasztikusan jó együttes, épp most ikszelt a Paris Saint-Germainnel. Tradicionális, erős keretekkel rendelkező alakulatok ezek, talán azért lehetett volna kicsit több szerencsénk a sorsolásnál. Készen állunk, nyilvánvaló, hogy nehéz sorozat lesz ez, nagy megmérettetésekkel, de meglátásom szerint készen állunk rá. Nagyon felkészült szakmai stábunk van, egy nagyon jó játékosállományunk, úgyhogy én nem tartok ezektől a mérkőzésektől.

Orosz megerősítette Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző szavait, aki legutóbb arról beszélt, hogy a gárdának nem lehetnek kilengései, ha eredményesen akar szerepelni az Európa Ligában.

Ez az alap. Fegyelem nélkül a mai futballban már nem lehet érvényesülni, maximálisan be kell tartaniuk a játékosoknak a taktikai utasításokat, ilyen erősségű riválisok ellen másképp nem is lehet esélyünk. Ha nem százszázalékosan teljesítünk, elveszik az az előnyünk, ami adott esetben a játékosok kvalitása vagy a keret egységéből származhat. Nemzetközi szinten nagyon picit sem lehet lazítani, sosem.

A sportvezető elmondta, a kupatavaszhoz szükséges csoportharmadik hely kapcsán egyelőre nincs értelme számolgatni.

Sokan lesajnálják az Európa Konferencia Ligát, de nem szabad, nagyon jó csapatok vannak a sorozatban. Nem számolgatunk, ilyenkor sok értelme nincs. Mindig az éppen következő ellenfélből kell felkészülni, és az a legfontosabb, hogy a lelkiismeretünk tiszta legyen. Tehát hogy úgy álljon ki az alakulat, hogy mindent belead, nincs megalkuvás és mindenképp a győzelemre játszik. Ha ezt megtesszük és nem úgy sikerül, akkor is nyugodtak lehetünk, de én biztos vagyok benne, hogyha ezeket megtesszük, akkor úgy is fog sikerülni.

M4 Sport