Bíró Attila és Varga Zsolt is keretet hirdetett a kontinensviadalra.

A női nemzeti csapat keretében clubunkat képviseli: Farkas Tamara, Gurisatti Gréta, Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna és Vályi Vanda – a teljes névsor: MVLSZ

Bíró Attila

Az Európa-bajnokságra tizenegy játékos maradt a világbajnoki ezüstérmes csapatból. Keszthelyi-Nagy Rita az elmúlt 14 évben minden világversenyen ott volt, jövőre ennél csak komolyabb, olimpiára kvalifikáló világversenyeink lesznek, ezért közösen úgy döntöttünk, kihagyja a kontinensviadalt. Ez volt az egyik legkönnyebb kerethirdetésem, még akkor is, ha a bő keretből két junior-válogatott kellett kihagynom. Neszmély Boglárka és Dömsödi Dalma már bizonyítottak, és lesz is még lehetőségük bizonyítani. Bízunk benne, hogy sem sérülés, sem a koronavírus nem fogja hátráltatni a további felkészülésünket, és az indulásra százszázalékosak leszünk.

A női válogatott az elmúlt időszakban két tornán is részt vett: a Szardínia Kupán legyőzte Izraelt, Görögországot, Olaszországot, kikapott Spanyolországtól, ikszelt Hollandiával, így második helyen zárt. A budapesti SEAT kupán pedig legyőztük Ausztráliát.

A férfi nemzeti csapat keretében clubunkat képviseli: Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Molnár Erik, Nagy Ádám, Német Toni, Pohl Zoltán, Vigvári Vendel, Vogel Soma – a teljes névsor: MVLSZ

Jansik Szilárd

A világbajnokság után nehéz volt beleállni a munkába, de úgy érzem, sikerült elengedni és feldolgozni a hetedik helyet. Új impulzusokkal, új stábbal vágtunk neki a felkészülésnek, elindult egy nagyon komoly fiatalítás, számomra is sok újdonság van. Türelem kell a fiatalokhoz és a rutinosabb játékosokra is másfajta felelősség hárul. A Zsolt által meghirdetett munka, munka, munka szellemében a dolgunkat elvégeztük és folytatjuk. Most három napig itthon veszünk részt egy felkészülési tornán, majd a létező legerősebb ellenfélhez, Spanyolországba megyünk edzőtáborozni.

Varga Zsolt

Azt ígértem „munka, munka, munka”, és úgy érzem, kimaxoltuk a rendelkezésre álló időt. Mindezt úgy, hogy ha el is fáradtak a játékosok, azért ne legyen kontraproduktív a felkészülés. Nehéz időszakon vannak túl a srácok, nagyon elégedett vagyok a hozzáállásukkal, sokszor száz százalék fölötti elszántsággal vetették bele magukat a feladatokba. Rövid volt az idő, ezért nem csak az elmúlt három hét alapján jelöltem ki a keretet, ebben a pillanatban úgy látom, a megnevezett 15 játékos képes a leghatékonyabban képviselni Magyarországot.

A férfi válogatott a ma kezdődő BENU Kupán hangol az EB-re, ma Franciaország, holnap Japán, pénteken pedig Hollandia lesz az ellenfél.

Bővebben: Fradi.hu, MVLSZ, VLV