A Fradi szurkolókhoz fűződő kapcsolatáról is beszélt volt edzőnk.

– 2012 augusztusa és 2013 decembere között másfél éven át irányította vezetőedzőként a Ferencváros csapatát. Hogyan emlékszik vissza arra az időszakra?
– Soha nem felejtem el az első meccsünket. A Honvéd ellen játszottunk, Martin Kleint kiállították, de emberhátrányban is hajtottunk tovább, támadtunk. Igaz, hogy végül kikaptunk, de a közönség megtapsolt bennünket, értékelték a küzdőszellemünket. Akkor tapasztaltam meg először, mennyire szenvedélyesen imádják a magyarok a futballt, látványos, jó focit akarnak látni, és ha az ember erre törekszik, azt elismerik. Már onnantól kezdve kiváló volt a kapcsolatom a Fradi szurkolóival, rendszeresen tartottam nyílt edzéseket, és a csapat is szépen épült: olyan játékosokat igazoltunk, mint Jenner, Besic vagy Leonardo, de Böde is akkoriban vált húzóemberré. Szerettem volna kivezetni a Ferencvárost a nemzetközi porondra, sajnos azonban nem sikerült befejezni, amit elkezdtünk. Emiatt van bennem hiányérzet, de összességében jó emlékeket őrzök az Üllői útról, szívesen gondolok vissza a Fradi kispadján eltöltött időre.

– Miért döntött úgy, hogy elfogadja a ZTE ajánlatát, és visszatér Magyarországra?
– Dragóner Attilát, aki most a Zete sportigazgatója, nagyon jól ismerem még a Fradiból, ő keresett meg. Akeem Adams tragédiája után nehezen találtam a helyem, több klubnál megfordultam, és megtanultam, mennyire fontos, hogy a megfelelő emberekkel vegyem körül magam. Ahhoz, hogy következetes munkát tudjunk végezni és eredményesek legyünk, mindenkinek egy irányba kell húznia, és hinnie kell abban, hogy közösen bármit elérhetünk. A segítőim, Julian Jenner és Marco van der Steen abszolút ilyenek, és miután találkoztam Végh Gáborral, a klub tulajdonosával, láthattam, hogy ő is hasonlóan gondolkodik, így hamar meggyőztek.

forrás: Magyar Hírlap