A Slovan ellen betaláló Kristoffert kérdezték.

– Sokat forgolódott az éjszaka?
– A mérkőzésen kattogott az agyam, nem jött álom a szememre. Öt perc alatt megváltozott minden, drámai lett a végjáték. A lefújás után az orrunkat lógatva ültünk az öltözőben, érezni lehetett a csalódottságot, ami érthető, hiszen kiengedtük a kezünkből a győzelmet.

– Óriási fieszta lehetett volna a mérkőzésen, ehelyett maradt a keserűség.
– Elszalasztottuk a lehetőséget, a szurkolóink boldogok lettek volna, ha legyőzzük a Slovant, de sajnos ilyen a futball, a rövid kihagyás következtében elbuktuk a meccset. Fájnak a szerda este történtek, de azon leszünk, hogy Pozsonyban visszavágjunk.

– A hajrában úgy tűnt, eddigi legfontosabb ferencvárosi gólja győzelmet érhet, ám még a döntetlenre sem futotta a Fraditól. Különös érzelmi hullámvasutazásban lehetett része.
– Tökéletes lett volna az este, ha a gólommal nyerünk. Bevallom, a vezetés megszerzésének pillanatában biztos voltam benne, hogy győzünk. Irányítottuk a mérkőzést, az ellenfél a meccs eleji szabadrúgásán kívül alig veszélyeztetett. Ezért is volt demoralizáló, hogy a nyolcvanegyedik és a nyolcvanhatodik percben szinte a semmiből szerzett gólt a Slovan. Hideg zuhanyként ért a második, megkockáztatom, ferencvárosi pályafutásom legnehezebb percei voltak ezek.

– Megérdemelten nyert a szlovák csapat?
– Szerintem mi álltunk közelebb a győzelemhez, úgyhogy nem. Ugyanakkor az az igazság, hogy a hajrában nem voltunk annyira egyben, kiengedtük a kezünkből a mérkőzést, amiért súlyos árat fizettünk.

– Minek tulajdonítja a mérkőzés hajrájában a visszaesést?
– Nem koncentráltunk megfelelően. Hátrányba kerülve ellenfelünk szerkezetet váltott, ötről négyvédős felállásra állt át, és ez lökést adott a játékosainak, akik rendre megszerezték a második labdákat és kihasználták megingásainkat. Egymást követték a kihagyásaink, márpedig ez nem történhet meg ezen a szinten.

– Sokaknak az volt az érzése, hogy a Slovan játékosai jobb erőállapotban voltak önöknél, agilisabban futballoztak.
– A pályán nem tapasztaltam ilyesmit, a már említett öt percen kívül úgy éreztem, az történik a pályán, amit mi szeretnénk. Talán azért alakulhatott ki ez a benyomásuk, mert nem alakítottunk ki annyi tiszta helyzetet, mint előzetesen reméltük, de biztos vagyok benne, hogy mi vagyunk jobb erőben.

– Mégsem tudták feltörni a szlovákok masszív védekezését.
– Meg kell hagyni, jól bekkeltek, nem volt egyszerű feladat mögéjük kerülni, mert sok esetben tíz mezőnyjátékossal a saját térfelükön őrizték kapujukat. Hozzá vagyunk szokva ehhez a harcmodorhoz, a magyar bajnokságban is gyakran visszaállnak ellenünk a csapatok és ezúttal is akadtak ígéretes lehetőségeink: volt egy fejesem, amely után a lécen csattant a labda, Tokmac Nguennek és Adama Traorénak is volt egy-egy ígéretes lövése, de a kapus mindkétszer bravúrral védett.

– Meglepte önöket valamivel a Slovan?
– Egyedül abban nem lehettünk biztosak, milyen felállást választ, máskülönben megfelelően elemeztük a játékát.

– Ennek ellenére a szlovákok kimondottan sok ellentámadást vezettek.
– Tisztában voltunk vele, hogy hatékonyan kontráznak, a meccs előtt beszéltük is, résen kell lennünk, mert ez az egyik legfőbb erősségük. Mindent megtettünk, hogy ne bontakozzanak ki, de időnként megesett, hogy elfutottak valamelyik szélen a labdavesztésünket követően.

– A mérkőzés előtti nyilatkozatok alapján többen azt firtatták a lelátón, lebecsülhették-e vetélytársukat. Lehet ebben valami?
– Semmiképpen, hiszen tiszteljük a Slovant. Jó csapatként tekintünk rá, amely akárcsak mi, egymást követő négy bajnoki címet nyert hazájában. Biztosak voltunk benne, hogy keményebb ellenfél lesz, mint a Tobol volt, úgy is történt.

– Miben kell változtatniuk a jövő heti visszavágón?
– Többet kell mozognunk széltében és hosszában is, nekünk kell megszereznünk a lecsorgó labdákat, és elejét kell vennünk az ellentámadásaiknak, amihez agresszivitásra lesz szükség.

– Mennyi esélyt lát a továbbjutásra?
– Továbbra is csak rajtunk múlik, mire megyünk a selejtezőben. A vereség ellenére bizakodó vagyok. Úgy tekintünk a visszavágóra mint egy kupadöntőre, mindent megteszünk a továbbjutásért. Minden bizonnyal nyíltabb lesz a meccs a budapestinél, ha a legjobbunkat nyújtjuk Pozsonyban, mi jutunk tovább. Klubunknak a szerdai lesz az év legfontosabb mérkőzése, de amint hallottam, a magyar embereknek is sokat jelentene, ha mi mennénk tovább. Szeretnénk örömet szerezni nekik, mindent megteszünk, hogy ott legyünk a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében.

NSO