Női kéziseink beállójával beszélgettek.

– Ez a szezon legnyűgösebb időszaka?
– Minden a legnagyobb rendben, már tíz napja elkezdtük az edzéseket. Ami azt illeti, talán a kérdése is erre vonatkozik, fáradt vagyok én is, mint a többiek. A felkészülés második hetében ez megszokott, normális. A következő néhány hónapot kell megalapoznunk a mostani befektetéssel.

– Korábbi klubja, a CSZKA Moszkva az orosz–ukrán háború miatt nem indulhat a nemzetközi kupákban, ezért több játékos is eligazolt. Mi győzte meg arról, hogy a Ferencvárost válassza?
– Mindig is kíváncsi voltam arra, hogy milyen lehet Magyarországon játszani. Több helyen megfordultam, játszottam Podgoricában, Bukarestben, Ljubljanában és Moszkvában. Szeretek megismerni más kézilabda-kultúrákat. Amikor befutott a Fradi ajánlata, nem sokat gondolkodtam.

– A Ferencváros kimondva-kimondatlanul az áhított Final Four-részvétel kiharcolása miatt szerződtette. Tisztában van a feladat súlyával?
– Kétszer, 2012-ben és 2015-ben nyertem Bajnokok Ligáját a Buducsnoszttal. A négyes döntőben többször is jártam, de a 2015-ös siker óta már hét év telt el. A legfontosabb, hogy higgyünk abban, hogy el tudunk jutni a Final Fourba.

– Korábban többször is játszott a Fradi ellen a CSM Bucurestivel, és talán emlékszik, soha nem volt a magyar közönség kedvence.
– Ezzel nem árult el újdonságot. De hangozzék bármilyen furcsán, higgye el, én mindig is szerettem a Fradi ellen játszani a Bajnokok Ligájában, mert remek hangulat volt a csarnokban. Már várom a pillanatot, amikor kimehetek a pályára, és nem ellenfélként, hanem fradistaként láthatnak a szurkolók. Imádok telt ház, őrjöngő szurkolók előtt játszani, mert valahol én is egy őrült fanatikus vagyok.

– Milyen nyelven beszél egy őrült fanatikus szerb a Ferencváros öltözőjében?
– Egyelőre angolul. Szép nyelv a magyar, és azt is tudom, hogy van olyan csapattársam, Emily Bölk, aki egész jól halad vele. Biztos, hogy magántanárral próbálom majd fejleszteni a nyelvtudásomat, talán ragad rám valami a következő két évben.

A teljes beszélgetés: Magyar Nemzet