Mindkét játékos szerepelt a Fradiban és a Slovanban is.

A két klub először találkozik tétmeccsen a 1992-es Bajnokcsapatok-Európa kupája-párharc óta, amelynek pozsonyi odavágóján a szlovák kommandósok a magyar nézőkre támadtak, s válogatás nélkül verték őket. A két csapat viharos múltja ellenére több magyar játékos erősítette pályafutása során mindkét együttest – közülük Keresztúri András és Priskin Tamás is egyetért abban, a Fradi a mostani párharc esélyese.

A korábbi 20-szoros válogatott Keresztúri öt évvel a rosszemlékű pozsonyi találkozó után igazolt a Csepelből a Slovanba.

Amikor kikerültem, a balhét nemigen emlegették a klubnál, és itthon sem foglalkoztak sokat az átigazolásommal, nem is volt olyan információáradat, mint ma. Szerettem ott játszani, a legszebb emlékem a későbbi győztes Chelsea elleni 1997-es Kupagyőztesek Európa-kupája párharc, amely után az angoloknál akkor hivatalosan játékosedző holland Ruud Gullittal cseréltem mezt – mesélte Keresztúri, akinek a Slovannál az edzőtáborokban a Puskás Akadémia jelenlegi edzője, Hornyák Zsolt volt a szobatársa. – Ami a mai párharcot illeti, a Fradi kicsit esélyesebb, tudjuk, hogy kétszer annyira taksálják a keretét, de a pályán ezek a különbségek kiküszöbölhetők. Bízom benne, hogy hazai pályán sikerül kétgólos előnyt kiharcolni.

Hasonló véleményen van a felvidéki születésű 60-szoros válogatott támadó, a jelenleg az NB II-es Győrben focizó Priskin Tamás, aki 2015 és 2017 közt erősítette a Slovant, majd három évig az FTC-t.

A harminc évvel ezelőtti meccs idején nagyon fiatal voltam, akkor nem is tudtam a történtekről. Bízom abban, hogy ezúttal a futballé lesz a főszerep. Kiélezett meccset várok, mivel két nagyon jó csapatról van szó, de valamivel a Ferencvárost érzem erősebbnek, szurkolok, hogy minél tovább jussan a klub a BL-ben. A Slovanban is van minőség, és bizonyára a pozsonyi klub játékosai is motiváltan lépnek majd pályára, az ismert, 30 évvel ezelőtti történtek miatt. Szerettem volna a helyszínen szurkolni volt csapattársaimnak, Dibusz Dénesnek, vagy Botka Endrének, s persze az egész csapatnak, amely sokat fejlődött, és alaposan megerősödött az elmúlt években, ám edzésem lesz, így nem érnék fel Győrből Pestre. Televízión nézem majd a mérkőzést és szurkolok a Fradinak. – mondta Priskin, aki az odavágóra 2-0-s Fradi-sikert tippelt.

forrás: blikk.hu, fradi.hu