Korábbi játékosunk a Slovannál találta meg a helyét, már 130-nál is több meccse van a kék-fehéreknél.

Holman Dávid: Nem örülök a Fradi elleni meccsnek – legbelül érezte, de egyáltalán nem örül neki a Slovan magyar légiósa, hogy nevelőegyesülete, a Ferencváros ellen kell BL-meccset játszania.

A Ferencváros hazai pályán 5-1-re legyőzte a kazah Tobolt a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának szerdai visszavágóján, így 5-1-es összesítéssel továbbjutott. Az FTC-re a Holman Dávidot is foglalkoztató szlovák Slovan Bratislava vár a második körben. A szlovák együttes a georgiai Dinamo Batumi együttesét búcsúztatta 2-1-es összesítéssel. A továbbjutást jelentő gólt a második találkozó 123. percében szerezték.

Nem számítottunk annyira könnyű továbbjutásra, tudtuk, hogy ellenfelünk jó játékerőt képvisel, jó játékosai vannak, hiszen három válogatottjuk is van és fanatikus közönség előtt játszanak” – értékelte a Slovan továbbjutását a közmédiának a korábbi válogatott Holman.

Elmondta, nagyon tudtak örülni a továbbjutásnak, de ez elvárás is volt velük szemben, hiszen ha kiesnek csak a Konferencia Ligában folytathatták volna. Így a továbbjutás fontos volt a játékosok és a klub számára is. “Olyan győzelem volt, ami óriási lendületet ad a folytatásra és erre szükségünk is lesz” – mondta a korábbi ferencvárosi játékos.

Amikor láttam, hogy ki lehet a következő ellenfél, belül éreztem is, de személy szerint nem örülök ennek a meccsnek, nem lesz egyszerű a két csapat mellett nekem sem ez a párharc. Tudjuk milyen háttere van ennek az összecsapásnak, lelkileg mindkét félnek fel kell készülnie” – mondta az ötszörös válogatott.

A jelenlegi keretből csak Dibusz Dénessel játszott együtt, de a sorsolás óta nem beszéltek egymással.

Nem lesz egyszerű, hiszen a Fradi a nevelőegyesületem, sokat köszönhetek neki, rengeteg szép emlék köt oda. Azon múlhat sok minden, ki mennyire tud higgadt maradni, a külső körülményeket kizárni. Mindkét csapat jó játékerőt képvisel, ez olyan párharc lesz, ami azon múlik, az adott napon ki milyen formát mutat, nehéz megjósolni a kimenetelét” – mondta Holman, aki legutóbb öt éve lépett pályára a Groupama Arénában.

M4 Sport