A SportRádióban kérdezték labdarúgó csapatunk sportigazgatóját a Slovan elleni párharcról.

Természetesen már a sorsolásnál – amikor tudtuk a lehetséges ellenfeleket – feltérképeztük az összes csapatot. Kint is voltunk megnézni Pozsonyban a Slovan meccsét. Tény, hogy a szlovák bajnok is – ugyanúgy, mint mi – a szezon elején áll, nem kezdte el a bajnokságot és az első mérkőzésen még nem nyújtott olyan teljesítményt, ami meggyőző lett volna – kezdte Hajnal Tamás, a Ferencvárosi TC sportigazgatója a Sportrádióban.

Most idegenben kivívták a továbbjutást, egy nagyon kiélezett meccsen, az utolsó pillanatban. Ez biztos, hogy lélektanilag nagyon nagy lökést ad nekik. Sok érett, tapasztalt, komoly játéktudást képviselő játékossal rendelkeznek, úgyhogy egy nagyon erős ellenfélre számítunk.

Hajnal beszélt a Slovan keretének összetételről is, valamint elmondta, mennyire számít a magyar bajnok FTC a párharc esélyesének.

Körülbelül 20 légiósuk van, szóval nekik is sok, a kezdőcsapatukban az arány az nagyobbnak számít. Úgyhogy ők is nagyon multinacionális csapat, de szerintem ez – a mai labdarúgásban – már több helyen, több országban is jelen van – fogalmazott.

Természetesen a célunk az, hogy továbbjussunk, nem is lehet más célunk. A “kötelező” szót viszont én nem szeretem használni a labdarúgásban, mert minden ellenfelet maximálisan tisztelni kell. Hogyha kötelező dolgokról beszélünk a labdarúgásban, akkor nagyon sok eredmény nem úgy alakul, ahogy kellene. Tudjuk, hogy esélyünk van arra, hogy kiverjük a Slovant. Ez a célunk, ezért küzdünk. Szerdán, amikor már vége lett a mérkőzésnek csak a Slovanra gondoltunk, és arra, hogyan tudjuk őket legyőzni. Természetesen fontos, hogy a csapat regenerálódni tudjon a szerdai mérkőzés után és aztán szombattól gőzerővel készülünk a Slovan elleni összecsapásokra.

Az interjú zárásban a korábbi válogatott játékos arról beszélt, milyen felkészülés vár a Fradira a jövő heti összecsapás előtt.

A taktikai dolgokat természetesen még nem beszéltük át. Most ugye a Slovan szerdai meccsét kell nagyon alaposan kielemezni, a legújabb információkat begyűjteni. Aztán szombattól mind taktikai szempontból, mind a mentális oldalról kell felkészíteni a csapatot. Erre van megfelelő idő, egy hét van a két mérkőzés között, úgyhogy lesz idő, hogy a lehető legjobban felkészüljünk szerdáig. Nekünk az a legfontosabb, hogy a két mérkőzésen kivívjuk a továbbjutást. Ez így volt az első körben is. A mai labdarúgásban már sokszor nem az első mérkőzés a döntő, de természetesen örülnénk ha előnnyel tudnánk menni Pozsonyba. Az első mérkőzésen taktikusan, hideg fejjel kell majd játszanunk, arra törekszünk, hogy minél jobb eredményt érjünk el, de mégegyszer hangsúlyozom: Két mérkőzés után kell majd továbbjutnunk – zárta Hajnal.

Kivonat: Csakfoci