Az első napon Andrea Lekic és Szucsánszki Zita nyilatkozott a FradiMédiának.

A nyári felkészülési időszak július 11-én hivatalosan is kezdetét vette, miután hétfőn délelőtt Angela Malestein, Emily Bölk és Beatrice Edwige vezetésével a csapat kilépett a szünet alatt kisebb felújításon áteső parkettára. Az első perctől kezdve érezni lehetett az újbóli találkozással járó örömöt és az újrakezdés okozta izgalmat a keret minden tagján, a most csatlakozó játékosok pedig látszólag gyorsan megtalálták a közös hangot az új társakkal. Persze, jó néhányan komoly előismerettel rendelkeznek, Tomori Zsuzsannának maximum a legfiatalabb generáció tagjaival kellett megismerkedni, de Andrea Lekics és Dragana Cvijics is annyi nagy csatát élt már meg a Ferencváros ellen, hogy a keret nagy részét régi ismerősként köszönthette. Az ifjak közül Kukely Anna az ezüsttel záruló junior vb után plusz egy hét pihenőt kapott, míg Sass Kincső és Kármán Luca az ifi válogatottal készül Európa-bajnokságra – vagyis ők később csatlakoznak csak a csapathoz.

A jelenlévők előbb Görög Zsolt ügyvezető igazgató és Elek Gábor vezetőedző szezonnyitó mondatait figyelték a kispadon ülve, később pedig Ungvári Máté erőnléti edző vezetésével a fizikai felmérések első fázisát is letudták. Különböző ugró- és combizom-erő tesztek, majd futó felmérés szerepelt a programban, s utóbbi esetén a saját csoportjában legtovább a parketten maradó Beatrice Edwige és Emily Bölk teljesítményét hatalmas taps kísérte a többiektől. Nyújtás és közös levezetés következett, majd a szezon során először állt össze a csapat a „Fradi!” kiáltáshoz.

Ungvári Máté, a csapat erőnléti edzője az alábbi módon foglalta össze a felkészülés első napját: „A játékosok közül mindenki teljesítette a nyári edzéstervet, ennek köszönhetően már a tesztek utólagos elemzése előtt is elmondható, hogy jó állapotban vannak a lányok. Szerencsére nem történt sérülés a nyáron, a terveknek megfelelően kezdtük, valamint így is folytathatjuk kedden a felméréseket és az elemzéseket – remélhetőleg hasonlóan biztató eredményeket produkálva.

Fradi.hu

További fotók: FTC kézilabda