Labdarúgó csapatunk védőjének családja is Budapestre költözik.

Rasmus Thelander a dán élvonalbeli Aalborgtól érkezett a Fradihoz, és komoly tervei vannak csapatunk színeiben a magyar fővárosban.

Korábban is voltam már légiós. Most adódott ez a lehetőség, és mivel a Ferencváros egy nagyon izgalmas klub, ezért úgy döntöttünk, belevágunk – mondta új szerzeményünk, aki nem véletlen fogalmazott többes számban. A korábbi dán utánpótlás válogatott játékos párjával együtt csütörtökön érkezett hazánkba, és rögtön elbűvölte a magyar főváros. – Már eddig is sok jót hallottam a Fradiról és a városról is, ami gyönyörű. Nem egyedül jöttem, hiszen családos ember vagyok, így fontos, hogy ne csak nekem legyen vonzó a hely, ahol lakunk, hanem szeretteimnek is.

Új védőnk a csütörtöki megegyezést követően párjával és menedzserével, a korábbi 66-szoros válogatott Ebbe Sanddal együtt jóízűen megebédelt a Liget Étteremben, majd rögvest nekiláttak tervezgetni új életüket.

Mivel van két gyermekünk, fontos, hogy nekik mielőbb megtaláljuk a megfelelő oktatási intézményeket. Amint lehet, elkezdünk ismerkedni Budapesttel, és máris elkezdjük az iskolakeresést. A Duna folyó által kettészelt város már most nagyon tetszik nekünk – mondta játékosunk. Az otthonkeresés jelentős része azonban egyelőre kedvesére vár, hiszen Rasmus pénteken már útra is kelt csapatunk ausztriai edzőtáborába.

Nagyon várom a találkozást a keret tagjaival. A Fradi egy komoly játékerőt képviselő gárda, jelentős nemzetközi eredményekkel. Azt hiszem, az, hogy a családdal együtt érkeztem is jelzi: nem rövid távra tervezek az Fradinál, a célom az, hogy alapember legyen ebben a patinás klubban, és további sikereket érjünk el, közösen. Alapvetően belső védő vagyok, de a védelem bármely pontján játszottam már, így akárhol is számít rám Csercseszov mester, én készen állok! – tette hozzá a dán védő.

Fradi.hu