A mérkőzés legjobbjának járó Benedek Tibor-díjat Vogel Soma kapta.

Férfi vízilabda, világbajnokság, A-csoport, 1. forduló
Montenegró 8-12 Magyarország
Negyedek: 3-3, 1-3, 2-3, 2-3
Fradista gólok: Jansik 2, Vámos 2, Pohl 1, Varga 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, NSO, VLV
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Jansik Szilárd

Az eleje kicsit döcögős volt, de erre számítottunk, azért nem minden nap játszunk 6 ezer ember előtt. Nagy élmény volt, köszönjük a közönségnek, hogy ennyien eljöttek. Montenegró megmutatta, hogy kemény ellenfél. Sok nehéz meccsünk lesz még, ugye, a legfontosabb a 29-i negyeddöntő. A következő két mérkőzés talán ad arra esélyt, hogy egy-két dolgot tudjunk gyakorolni. A közepe felé el tudtunk lépni négy-öt góllal, az egész jó volt, de aztán egy kis alvás következett, zsinórban kaptunk három gólt, ezeket a hibákat majd kijavítjuk, de azért összességében magabiztos győzelmet arattunk. A következő két ellenfelünk- nem lebecsülve őket – nem képvisel olyan erőt, mint Montenegró, remélem, hogy kijavítjuk a hibákat és tudunk még egy-két dolgot gyakorolni. Abban bízunk, hogy végig telt ház előtt játszhatunk, óriási élmény ez nekünk.

Pohl Zoltán

Azzal kezdeném, hogy óriási ez a hangulat. Szeretném megköszönni a szurkolóknak, mert tényleg hatalmas élmény így játszani. Örülök, hogy sikerült így kezdenünk, éppen a legkeményebb csoportellenfelünkkel szemben. Számítottunk arra, hogy kőkemény lesz a montenegrói csapat, annak ellenére, hogy azért fiatalítottak és sok új játékosuk van az olimpiához képest. Az első negyed után sikerült kinyitnunk a meccset és kiharcoltunk egy különbséget, majd utána voltak még hibák és kaptunk gólokat, tényleg szépen küzdöttek, viszont sikerült megtartanunk az előnyt. Örülök, hogy így kezdtünk.

Varga Dénes

Az eredménnyel elégedett voltam, és a játékkal is. Egy-két hiba becsúszott, de pont időben történt, hogy legyen mit finomítani, vagy kijavítani a későbbiekre. Semmilyen körülmény nem volt zavaró, pedig arra számítottam, hogy a fény túl erős lesz, sokkal hidegebb lesz, és sokkal több bogár, de ilyenek nem álltak fent ma, úgyhogy minden jól alakult.

Vámos Márton

Remek közönség volt, kicsit ideges kezdés, az elején gyenge fórkihasználás, amit a fényviszonyoknak tudok be, illetve annak, hogy ez volt az első mérkőzés. Lesz még két meccsünk, ami segít a körülményekhez való hozzászokásban, utána már éles lesz… Valószínűleg csoportelsőként jutunk be a legjobb nyolcba, ott már éles szituációkban kell jó döntéseket hoznunk, hogy a magunk javára döntsük el a küzdelmet.

Vogel Soma

Mondhatjuk, hogy így terveztük a mérkőzést. Személyesen is, egyébként soha nem szereztem meg a válogatottban a legjobb játékosnak járó díjat. Egy olyan személyre emlékezünk ezzel a díjjal, aki sajnos már nem lehet velünk, de aki nagyon nagy szerepet játszott a pályafutásomban. És nem csak az enyémben, hanem sokunkéban. Többször is játszottunk Montenegróval, tudtuk, hogy bár fiatal csapat, masszív játékra képes. Lenyűgöző volt a hangulat, amikor beléptünk az arénába, ért minket egy sokkhatás, de jó értelemben, de nagyszerű volt ebben a hangulatban játszani.

Märcz Tamás

Hadd kezdjem a közönséggel, jó néhány napja tudtuk, hogy telt ház lesz, de csodálatosak voltak a szurkolók. Nem jelentett meglepetést, hogy a montenegróiak jól játszottak, tudtuk, hogy kemény mérkőzés vár ránk. Biztos voltam benne, hogy az általam elképzelt tökéletes formától még picit távolabb leszünk, de nagyon tetszett az akarat és a tűz, és úgy láttam, hogy erőnlétben elég jók vagyunk. Kell még azért néhány nap, hogy csapattá formálódjunk.