Volt edzőnk tiszta vizet öntött a pohárba.

A tavaly tavasszal még a Ferencvárosnál dolgozó, majd nagyjából egy éve az Al-Ainhoz igazoló Szergej Rebrov a Fanday-nek adott nyilatkozatában kitért arra is, miért érthetetlen számára, hogy már több cikk is tudni véli (legalábbis pletykál arról), hol folytatja majd a pályafutását.

Hogyan is szól valójában a szerződésem? Hogyan írhat valaki cikket anélkül, hogy tudná, meddig szól egyáltalán a szerződésem? De most válaszolni fogok: 1+1 évig érvényes és a klubnak lehetősége van a kontraktus automatikus meghosszabbítására, bár eddig még nem élt ezzel a lehetőséggel. A szerződésem jelenleg július 1-ig él, de ha az Al Ain él az opcióval, akkor még egy évig itt dolgozom majd. Higgye el, az arab országokban nem olyan buták a klubelnökök, hogy simán csak egy évre szóló szerződést írjanak alá egy edzővel – abban túl nagy lenne a kockázat.

Mint ismeretes, ukrajnai sajtóhírek szerint felmerült annak a lehetősége is, hogy a háromszoros magyar bajnok Rebrov legyen az ukrán válogatott szövetségi kapitánya, amennyiben Alekszandr Petrakov távozna a posztjáról. Az ideiglenesen kinevezett tréner azonban 2022 végéig szóló szerződést írt alá, miután eljutott csapatával a vb-pótselejtezőig, sőt, majd annak a – végül elveszített – döntőjéig is.

Az opció a folytatásra elég drága lenne a klubnak, de ezzel nem tudok mit csinálni. Az Al-Ain vezetése megígérte, hogy június 15. és 20. között megoldják ezt a kérdést, hogy kiderüljön minél előbb, hol dolgoznom a továbbiakban – mondta Rebrov.

Még nem tudom, hol leszek idén vagy jövőre, de biztosan dolgozom majd. Ehhez elég erőm és energiám is van. Elég ocsmány dolog lenne arról beszélni, hogy Lucescu után ki lesz a Dinamónál. Úgy gondolom, hogy a román edző jó munkát végez a Dinamónál és még sok hasonló évet kívánok neki, mert szeretem ezt a klubot. Biztos vagyok benne, hogy minden szurkoló is hálás Lucescunak a Dinamónál végzett munkájáért – tette hozzá az ukrán szakember.

Nemrégiben téma volt az is, hogy Rebrov esetleg újra a Dinamo Kijev kispadjára üljön le, de erre csak akkor kerülhetne sor, ha a román Mircea Lucescu távozna onnan.

forrás: csakfoci.hu