Az Ezüstcipő Focisulinál jártak az elmúlt hónapban labdarúgó csapatunk kiválóságai.

Galéria: Botka és Dibusz az Ezüstcipő Focisulinál

Megható pillanatok szemtanúi lehettünk egy zuglói tanintézményben. Az Ezüstcipő Focisuli hallássérült gyerekeknek tart futballedzéseket, egyéni képzéseket – a Ferencváros két válogatott játékosa, Dibusz Dénes és Botka Endre látogatta meg a kissrácokat. Ahogy az ilyenkor lenni szokott: közös fotók, aláírások után jöhetett a legemlékezetesebb pillanata: a bajnokcsapat két játékosa beszállt focizni a gyerekek közé.

Az Ezüstcipő Focisuli megálmodója ismerős lehet a szurkolók előtt: ifjabb Fekete László, korábbi NB I-es játékos édesapja, az Újpesti Dózsa egykori kiválósága, Fekete László 1979-ben második lett az európai góllövőlistán, így Ezüstcipőt nyert – innen a focisuli elnevezése.

Hosszú évekkel ezelőtt egy rádióműsorban hallottam a siketek által használt jelnyelvről – mondta ifjabb Fekete László. – Érdekelni kezdett a téma, és megtanultam ezt a nyelvet, így kerültem kapcsolatba a hallássérültekkel, az pedig gyorsan kiderült, ezek a gyerekek is szeretnek futballozni, de korábban nem sok helyen volt lehetőségük szervezett keretek között edzeni. Kis csapatunkkal különböző tornákon veszünk részt, vannak kimondottan ügyes játékosok, a legfontosabb mégis az, hogy szeressenek játszani.”    

NSO