Szabadsága alatt sem tétlenkedett edzőnk, aki a fiatalokra is nagyon kíváncsi.

Sokáig emlékezetes marad labdarúgócsapatunk 2021-2022-es idénye, amelynek a végén zsinórban negyedszer is megnyertük a bajnokságot, valamint a MOL Magyar Kupát is elhódítottuk, ezek mellett pedig az ősz során egymás után harmadik alkalommal az európai kupaporondon is méltó módon képviseltük az FTC-t. Ez azonban már a dicső múlt. A játékoskeret és a szakmai stáb egészen június 2-ig a jól megérdemelt pihenőjét töltötte, de csütörtöktől megkezdődött a felkészülés a következő szezon kihívásaira. Az elsők között vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov érkezett meg a Népligetbe, aki örömmel osztotta meg velünk, hogy mivel töltötte a szünetet. Természetesen a labdarúgástól erre a néhány napra sem szakadt el.

Nagyon jól vagyok, köszönöm – kezdte Sztanyiszlav Csercseszov. – A rendelkezésemre álló napokban volt lehetőségem a szülőföldemre, Oszétiába látogatni, ahol találkoztam a barátaimmal, illetve a családdal Moszkvában töltöttük el az időt és meglátogattam a fiamat. Rövid volt ez az idő, de ehhez, hozzászoktunk már. Azonban a család és a barátok mellett sem hanyagoltam el a labdarúgást. Több meccset megnéztem élőben, és árgus szemekkel figyeltem a játékosokat. A pihenés megvolt, mostantól a munkáé a főszerep. Csütörtökön a stábommal leültünk átbeszélni az előttünk álló napok programját, informálódtam a játékosokról. Sokan a válogatottaknál szerepelnek, amire büszke vagyok, remélem jó élményekkel, egészségesen térnek majd vissza hozzánk. Vasárnap már megyünk is az első edzőtáborunkba, sok fiatal tart velünk, kíváncsi vagyok rájuk. Jól kell felhasználnunk ezt az időt, hiszen a nyár közepétől nagy feladatok várnak ránk.

Sztanyiszlav Csercseszov és a szakmai stáb után, csütörtök délután az első labdarúgók is visszatérnek a Népligetbe az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatok elvégzésére, ám pénteken már edzést vezényel majd vezetőedzőnk, vasárnap pedig a csapat elindul az első nyári edzőtáborba.

forrás: fradi.hu