Klári hét év után távozik, ma este búcsúzik az Elek Gyula Arénától tétmeccsen – a Bajnokok Ligája Dream Team szavazáson négy játékosunk is jelölt.

Női kézilabda, NBI, 26. forduló
Elek Gyula Aréna, 18.30: Ferencváros – Váci NKSE
Jegy: álló 1500 Ft, ülő 2500 Ft – megvásárolható online és a helyszínen.
TV: M4 Sport

A meccs előtt Béatrice Edwige nyilatkozott a FradiMédiának:

A mai bajnokin búcsúzik a hazai pályától Szekeres Klára, aki a nyáron távozik a Fraditól:

Összegeztél már?
Nem, nem foglalkoztam még összegzéssel, de mivel régóta érik a döntés, nem tudom kizárni, hogy hét évet töltöttem itt. Az biztos, hogy jó időszak volt, de ez aligha meglepetés – szerintem, aki hét éven át egy klubnál van, annál kizárt, hogy ne legyenek pozitívak az érzései. Voltak nehéz időszakaim, de szerintem ez mindenhol előfordul, egyébként pedig ebben a hét évben tényleg ott voltam, ahol szeretek lenni, azt csináltam, amit szeretek, és igazából nemcsak a kézilabdázásra, hanem a magánéletemre is gondolok.

Emlékszel rá, hogy milyen érzésekkel igazoltál 2015-ben a Fradihoz?
Igen: nagyon boldog voltam. Előtte mélyponton voltam lelkileg, és ezért különösen örültem, hogy jött ez a lehetőség, hogy ennyire jó helyre, az ország egyik legjobb csapatába kerülök. Kicsit álomvilágban éltem, belecsöppentem, és emlékszem, az idény elején az egyik BL-meccset nagyon rosszul kezdtük. A Fleury hét góllal vezetett, és közben tudatosult bennem, hogy nem azért jöttem, hogy égessem magam, ez a Fradi, ahol teljesíteni kell. Onnantól minden összeállt, és végül döntetlenre mentettük a meccset is.

Az elmúlt hét évben a magyar válogatottnak és a Ferencvárosnak is lehettél csapatkapitánya. Mit jelentett ez számodra?
Felelősségteljes dolog, ami olykor talán nem is hálás szerep, de ez itt olyan közeg, ahol nagyon nem kellett közbeszólni. A stábtagokkal és a lányokkal is olyan a viszony és a hangulat, hogy bármit meg lehet beszélni, soha nem éreztem széthúzást, vagyis könnyű dolgom volt.

Hogyan tovább a szezon végeztével?
Vannak terveim, de mindenről akkor szeretnék majd beszélni, amikor eljön az ideje.

A teljes beszélgetés: Fradi.hu

Az EHF-nél ezúttal is lehet szavazni a szezon álomcsapatára, négy játékosunkat jelölték a legjobbak közé: Angela Malesteint, Emily Bölköt, Klujber Katrint és Márton Grétát.