Az IFFHS közzétette aktuális klubrangsorát.

Megjelent a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) 300 együttest rangsoroló listája, melyet a tavaly májustól idén április végéig terjedő időszak eredményei alapján állítottak össze. A lajstromban egyetlen magyar együttesként az FTC a 95. helyen szerepel!

A Ferencváros a vizsgált időszakban eljutott az UEFA Bajnokok Ligája selejtezőjének rájátszásába, ahol ugyan alulmaradt a svájci Young Boys együttesével szemben, az UEFA Európa Ligában folytathatta szereplését. Ott a német Bayer Leverkusen legyőzésének köszönhetően három pontot gyűjtött az FTC. Emellett a hazai sorozatokban is sikeresen szerepeltünk, hiszen a bajnoki címvédés mellett bejutottunk a Magyar Kupa fináléjába is.

A Fradi mögött olyan klubok következnek, mint az FC Basel, a tavaly decemberben az UEL csoportkörében legyőzött Bayer, a Fenerbahce, a Tottenham, az Arsenal a korábbról jól ismert Ludogorets, a Valencia vagy éppen a bécsi Rapid. A rangsort az angol Chelsea FC vezeti, megelőzve a két brazil klubot, az Club Atlético Mineirót és az SE Palmeirast.

Fradi.hu, a teljes rangsor: IFFHS