A tegnap bemutatkozott fiatal szerint sokkal nagyobb volt Gyirmóton az iram, mint amihez eddig hozzászokott.

– Alig múltál el 17 éves, és életedben először pályára léptél felnőttcsapatunk színeiben a magyar élvonalban. Hogy élted ezt meg?
– Nagyon boldog vagyok, hogy debütálhattam, főleg ilyen csodálatos közönség előtt, még a nevemet is skandálták. Győztes meccsen ejthettem meg a debütálásomat, azt hiszem, hogy ennél jobbat kívánni sem tudnék. Örök emlék marad ez a meccs.

– Sztanyiszlav Csercseszov mit mondott neked a becserélésed előtt? Ellátott valami tanáccsal?
– Annyit kért a mester, hogy a taktikai utasításokat tartsam be, és az egyéniségemet, azt, ami bennem van, azt mutassam meg a pályán.

– Édesapád, aki legendája az FTC-nek, hogyan fogadott téged a mérkőzés után?
– Azt gondolom, hogy ő nálam is boldogabb volt, tudom, hogy mennyire büszke rám. Annak különösen örülök, hogy hamarabb bemutatkozhattam az NB I-ben, mint ő.

– Milyen volt a meccs ritmusa? Milyenek az első tapasztalatok a magyar felnőtt élvonalról?
– Elképesztő volt az iram. Fiatalként most megtapasztaltam a különbséget az NB III-hoz és az utánpótláshoz képest. Nem volt egyszerű, de bízom benne, hogy még több lehetőséget fogok kapni, és ezzel egyre inkább hozzá tudok szokni majd ehhez a szinthez.

– A csapattársak közül volt, aki tanácsokkal látott el a mérkőzés előtt?
– A Gyirmót elleni meccs előtt közvetlenül nem, de az edzések során Sigér Dávid szokott tanácsokat adni, de az egész közeg nagyon segítőkész, mindig bíztatnak engem. Szeretek ehhez a csapathoz tartozni.

(fradi.hu)