Clubunk elnökét kérdezték a duplázás után.

Peter Stöger korai távozásáról

– Mi nem szoktunk havonta edzőket cserélni, az előző edzőnkkel három, az azelőttivel öt évig tudtunk együtt dolgozni. Számomra is furcsa volt, megpróbáltuk jól körüljárni a helyzetet, de akkor az az igazság, hogy tévedtünk. Úgy látom, hogy most a Fradi karakteréhez megfelelő edzőt találtunk.

Arról, miben fejlődött idén a Fradi

– Szervezettségben feltétlenül előreléptünk ebben a szezonban, volt egy időszak, amikor csapatként elég nehezen működtünk, és úgy látom, hogy összeállt ez a társaság. Az a nagy kérdés ilyenkor, hogy a nemzetközi kupában ez mennyit ér. Abban reménykedem, hogy előrébb tudunk lépni. Azt a minimum célt kezdem kitűzni magunk elé, hogy meg kell érni a tavaszt. Úgy szeretném, ha egy vagy két magyar csapat is meg tudná érni a kupatavaszt. Megvan hozzá mindenünk, megvannak hozzá a stadionok, megvan a közönség. Sok évtizeddel ezelőtt játszottak kupadöntőt 40 ezer ember előtt, most 38 ezren vannak ma itt. Megvan az infrastruktúránk, megvan az utánpótlás-nevelésünk, készen állunk, hogy Európában megint egy lépcsővel előrébb lépjünk.

A távozókról-érkezőkről

– Van 4-5-6 játékosunk, aki el fog menni, az ő pótlásukról már fél éve dolgozunk. Előre dolgoztunk, és kinéztük azokat a játékosokat, akik felé mozgunk most, 1-2 fix pont már van, és aztán megpróbálunk tovább menni. A dolognak az a nehézsége, hogy nekünk a nemzetközi kupa miatt, ami nagyon hamar kezdődik, korán kell igazolni. Egy csomó játékos kivár még az igazolásával az átigazolási időszak végéig. Nehéz szakmai kérdés, de ezért kell előre dolgozni.

A Fradi és Csercseszov taktikáiról

– Nekünk a külvárosban azt mondják, hogy Csercseszov egy kicsit bevállalósabb edző, azt gondolom, hogy ő egy kicsit bevállalósabb pasas. Jobban támogatja a támadójátékot, ez nemzetközi szinten egyébként nagyon veszélyes dolog, mert ott egy pillanat alatt kontráznak le téged. Van egy szabályunk azonban, egy gyorsasági szint, ami alatt nem igazolunk le játékost. 32 kilométer/órával kell tudni futni egy játékosnak ahhoz, hogy a Ferencvárosban játsszon. És a mostani igazolások ilyenek. A nemzetközi kupában is lehet lehetőségünk arra, hogy esetleg kontrajátékot játszunk.

Arról, mivel lenne elégedett egy év múlva

– Ha a Bajnokok Ligája csoportkörében játszanánk, és onnan még tovább tudnánk jutni, tavasszal pedig még legalább egy fordulót tudnánk menni. Akkor azt hiszem, ugrottunk egy lépcsőt.

Kivonat: Csakfoci