Aranyszavak játékosainktól a győztes kupadöntő után.

Mindent megtettünk, hogy megnyerjük a meccset, mert az igazi ünneplés elmaradt, mert kikaptunk a bajnokságban hazai pályán. Amikor kellett, jól játszottunk, amikor kellett védekeztünk, kontráztunk, le a kalappal a csapat mai teljesítménye előtt. Aki látta ezt a meccset, az látta, hogy nekünk a szurkolók jelentik a 12. játékosunkat, megérdemelten nyertük meg a kupadöntőt. Négy párharc kell a nemzetközi csoportkörhöz, még jobban össze kell csiszolódnunk, de az biztos, hogy remek évet zártunk, ezt mutatja a duplázás is” – mondta Vécsei Bálint már kissé előre tekintve a nemzetközi szereplésre.

Szombaton már sikerült egy trófeát a magasba emelni, azóta az volt a cél, hogy ma is szerezzünk egy kupát. Azóta csak erre a meccsre készültünk. Uraltuk a meccset, szerintem nem fér hozzá kétség, hogy mi voltunk a jobb csapat. Fantasztikus volt, amit a szurkolók előadtak, amikor a bemelegítéskor felzúgott az első „hajrá Fradi” már tudtam, hogy itt nem kaphatunk ki – mondta a Fradi csapatkapitánya, Dibusz Dénes a lefújás után.

A Ferencváros idei szezonjának egyik felfedezettje egyértelműen a fiatal Pászka Lóránd. A székelyföldi középpályás a Győr elleni MK-elődöntőben mutatkozott be a Fradiban, és az elmúlt hetekben szinte alapembere lett a csapatnak, kiszorítva Eldar Civicet.

Nagyon örülök a kupagyőzelemnek, elképesztő érzés, hogy 40 ezer ember előtt ünnepelhetünk. A teljesítményemmel nem vagyok igazán elégedett, játszhattam volna jobban is, de a legfontosabb, hogy miénk a trófea. Különösebben nem izgultam, hiszen én akkor tudok a legjobban játszani, ha van rajtam nyomás. A sikerünk titka egyértelműen a csapategységünk volt, mert egy nagyon jó Paksot győztünk le, ezúton is gratulálok nekik” – mondta Pászka megszakítva a csapattal közös ünneplést.

Boldog vagyok, hogy sikerült még egy trófeát nyernem – kezdte Boli. – A meccs előtt ez az ember [a mellette álló Csercseszovra mutat] azt mondta, hogy gólt fogok rúgni, és kettőt is rúgtam. Amikor idejött nagyon rossz passzban voltam, magam alatt voltam, hibákat követtem el. A mester viszont azt mondta, bízzak benne, és ismét játszani fogok. És most itt vagyok és két gólt lőttem a kupadöntőben” – mondta Franck Boli, aki valóban sokat köszönhet az orosz edzőnek, és meghálálta a szakember belé vetett bizalmát.

Ugyancsak kiváló idényt zár Aissa Laidouni, aki a Mmaee fivérekhez hasonlóan kijutott hazája, Tunézia válogatottjával a világbajnokságra, a Fradival pedig duplázni tudott.

Ez életem egyik legjobb éve, Tunéziával kijutottunk a vébére, Magyarországon dupláztunk, ezek a sikerek pedig csak még inkább motiválnak, hogy még jobb legyek a jövőben” – mondta a kupadöntőben is remeklő középpályás.

Kivonat: Origo