Emellett a Fradi történelmének legtöbb szurkolót vonzó kupadöntője lehet a mai meccs, ami Közép-Európában is kiemelkedik nézőszámát tekintve.

Érezhetően nagy az érdeklődés a mai kupadöntő iránt és szerencsére nem csak a virtuális térben. A GraboPress adatai alapján már átléptük a 30 ezer eladott jegyet az esti meccsre, miközben az MLSZ már közel 40 ezres nézőszámról beszél, mivel a VIP jegyeken túl a megyei igazgatóságokon keresztül sok iskolás csoportot hívtak meg a mai döntőre. Nagyon helyesen.

Bár hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy régen minden jobb volt, különösen a magyar fociban, ebben az esetben ez koránt sincs így. Ha megnézzük a Magyar Kupa döntők történetét, akkor azt láthatjuk, hogy a sok esetben hétköznap vagy ünnepnap rendezett meccsek általában nem vonzottak akkor sem különösebben sok nézőt, amikor még többen jártak a bajnoki rangadókra. Eddig a legmagasabb nézőszámmal az 1955-ös Honvéd – Vasas kupadöntő dicsekedhet, amikor 40 ezren figyelték a helyszínen Puskásék és Radulyék küzdelmét.

Az eddigi legtöbb nézőt vonzó Fradi kupadöntő az 1944-es volt a Kolozsvár ellen, amikor a légiriadós, háborús körülmények ellenére 28 ezren mentek ki a Hungária körútra. A meccs egyébként 2:2-re végződött és a Fradi a megismételt meccsen Kolozsváron nyerte el a kupát 10 ezer ember előtt. Érdekességképpen megjegyezzük, hogy minden idők legemlékezetesebb kupadöntőjét, a ’33-as Fradi-Újpest 11-1-et is 10 ezren nézték meg a helyszínen.

Abban is egészen biztosan kiemelkedik a mai találkozó, hogy ilyen sokan két magyar csapat egymás ellen vívott párharcát ebben az évezredben még nem nézték meg ilyen sokan a helyszínen és ha környező országok adatait megnézzük, akkor az is látszik, hogy ott is kiemelkedik ez az adat és várhatóan az elmúlt évek egyik, ha nem a leglátogatottabb közép-európai kupadöntője jöhet.