A szövetségi kapitány elmondta, ez lesz életük leghosszabb nyara.

A női nemzeti csapat keretében clubunkat képviseli: Neszmély Boglárka, Dömsödi Dalma, Máté Zsuzsanna, Pőcze Panna és Vályi Vanda – a teljes névsor: MVLSZ

Bíró Attila

Életünk leghosszabb nyara lesz. Lehet olyan játékos, aki az egész nyarat végig játssza, majd az eredmények, a teljesítmény eldönti, miként alakulnak az egyes tornákra benevezett csapataink. A legfontosabb a hazai világbajnokság, erre készülünk, itt szeretnénk nagyot alkotni.

Dömsödi Dalma

Örülök, hogy a játékomra felfigyelt Bíró Attila szövetségi kapitány is. Minden fiatalnak a felnőttválogatottság az álma, ezért dolgozik és már a bő keretbe is bekerülni is óriási dolog. Boldog vagyok, mert úgy néz ki, már eljött az én időm is. Azért még rengeteg munka vár rám, de boldogan edzek, szerencsére a lehetőség és az idő rendelkezésre áll. Az ifjúsági bajnokság még tart, most indulok Martfűre a döntőre. Jó esélyünk van az aranyra, bizakodó vagyok. Júliusban lesz az U19-es Európa-bajnokság Izraelben, ez lesz a 2003-as korosztály első világversenye. Az idősebbekhez feljátszó játékosok alapján már nagyjából sikerült felmérni az erőviszonyokat: biztos, hogy a spanyol utánpótlás összességében nagyon erős, tehát ebben a korosztályban is, de jók még az olaszok is, és érzésem szerint mi is ott vagyunk az élmezőnyben. Mindent megteszünk, hogy mi jöhessünk haza a legboldogabban!

Bővebben: Fradi.hu, MVLSZ