Tegnap kikaptunk a spanyoloktól, így az 5-8. helyért mehetünk – háromtól játszunk a hellénekkel.

Férfi vízilabda, Világliga, negyeddöntő
Magyarország 9-10 Spanyolország
Negyedek: 1-4, 5-1, 2-2, 1-3
Fradista gólok: Vámos 4, Jansik 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV

Jansik Szilárd

Nagyon rosszul kezdtünk, elengedtük őket 1:4-re, buta gólokat kaptunk az első negyedben. A második negyedtől jól összekaptuk magunkat, elkezdtük csinálni a megbeszélteket, szépen ledolgoztuk a hátrányt és én úgy éreztem, átvesszük az irányítást. Onnantól végig egy góllal vezettünk, nekik kellett újra és újra felzárkózni. Valahogy úgy éreztem, hogy meglesz ez a mérkőzés. Sajnos többen is kipontozódtunk a harmadik negyed végére, többek között én is, így kevesebb cserénk maradt, emiatt – azt gondolom, – mi jobban elfáradtunk.

Vámos Márton

Jól kezdtek a spanyolok, magas hőfokon szálltak be a meccsbe. Igazából számítottunk is erre, mégsem tudtunk jól reagálni. Így történt, hogy 4:1-es vezetésre tettek szert az elején. Majd később, a második negyedtől változtak meg a dolgok, akkor ébredtünk fel és kezdtünk el úgy játszani, ahogy az elejétől kellett volna. Át is tudtuk venni a vezetést, de valószínű, hogy az a fordítás 1:4-ről, annyi energiát emésztett fel, hogy a végén a helyzeteinket nem úgy, nem olyan higgadt fejjel próbáltuk értékesíteni, ahogy arra szükség lett volna.

Märcz Tamás

A spanyolok egyértelműen jobban kezdtek, de egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy visszatérünk a meccsbe. Onnantól kezdve pedig szinte végig mi voltunk lépéselőnyben. Összeszedett volt a játék, mindenképpen elmondható, hogy egy nagyon jó mérkőzést játszottunk. Benne volt a győzelem, a legvégén a döntetlen lehetősége. Ahogy szokott lenni, a spanyol és a magyar csapat most is kiegyensúlyozott mérkőzést játszott, sajnos most nem sikerült győzni.

Bővebben: MVLSZ, VLV