A Ferencváros halhatatlan legendája és szíve két évtizede igazolt át az égi legendák közé. Mondjátok el nektek mit jelent, jelentett Ő!

Vajon mit lehet mondani Simon Tibiről? Aki látta akárcsak egyetlen meccsen is a Fradi mezében az tudja ki volt ő s mit adott ennek a klubnak, aki nem annak mit is mondhatnék?

Hogy olyan volt, mintha tényleg egy közülünk, a szurkolók közül lépett volna pályára?

Hogy ő volt, aki nemcsak mondta, de a pályára is kivitte, hogy “Életem a Ferencváros”?

Hogy halála is szimbolikus lett az időpontjával, azzal, hogy az egyik barbár rendőr volt, hogy elképesztő justizmord után majdnemhogy megdicsérték aljas kivégzőit?

Hogy úgy hergelte magát, hogy puszta kézzel ütötte a hűtőt vagy az öltözőajtót és több játékost személyesen győzött meg arról, hogy jöjjön a Fradiba?

Eldicsekedhetnék, hogy a személyi edzőm volt egy pár percig, amikor a rá jellemző humor tárgya lettem, amikor megígérte, hogy persze ad több autogramot, amivel a barátaimnak akarok kedveskedni, ha bekísérem az öltözőbe, majd egyre gyorsabban lépett, végül futott, persze csak annyira, hogy azért (a tüdőmet kiköpve) utolérjem. Így viszont a papírokon csak utólag láttam, hogy csak a felső lapra írta a saját nevét, a többire az akkor frissen a Dózsába igazolt Wukovics neve szerepelt.

Mindez ő volt, de sokkal több ennél és amire én képtelen vagyok, ahhoz a világ egyik legnagyobb költője szavai kellenek:

Mint ha pásztortûz ég õszi éjtszakákon,
Messzirõl lobogva tenger pusztaságon:
Toldi Miklós SIMON TIBI képe úgy lobog fel nékem
Majd kilenc-tíz ember-öltõ régiségben.
Rémlik, mintha látnám termetes növését,
Pusztító csatában szálfa-öklelését,
Hallanám dübörgõ hangjait szavának,
Kit ma képzelnétek Isten haragjának.

Ez volt ám az ember, ha kellett, a gáton,
Nem terem ma párja hetedhét országon;
Ha most feltámadna s eljõne közétek,
Minden dolgát szemfényvesztésnek hinnétek.

Igen ez volt ő és ez:

Nincs most más megoldás! Ha törik, ha szakad, ha kúszni-mászni kell mindenkinek, vagy vér kell, folyjon, akkor vérnek kell folynia, és otthon nyerni kell!

Remélem ti is elmondjátok nektek mit jelentett és jelent!

Örökké velünk vagy Simi!