Clubunk újabb toborzót tartott, miközben több korosztályunk is nemzetközi meccseken szerzett tapasztalatokat.

Az U11-es és U15-ös csapat Olaszországban szerepelt a Lazio Cup Youngon, az U15-ös csapat aranyérméről már olvashattatok, az U11-es csapat pedig ezüstérmes lett, az U11-es tornán Palásthy Patrik lett a gólkirály, az U15-ösön pedig Csimszi Zoltánt választották meg a legjobbnak.

Nagy öröm számunkra, hogy a klub lehetővé tette ezt az utazást, így kipróbálhattuk magunkat a nemzetközi mezőnyben is, felmérhettünk, hogy milyen olasz csapatok ellen játszani. A Lazio elleni találkozó kifejezetten fejlesztő hatású volt a gyermekek számára. A csapatot dicséret illeti a mentalitása miatt – összegzett az U11-es együttest felkészítő Firkala Viktor.

Ezek a nemzetközi mérkőzések arra tökéletesek, hogy le tudjuk mérni, hol tartunk nemzetközi szinten. Fontos volt, hogy mindenkinek tudtunk játéklehetőséget biztosítani, a végén, amikor már fáradni kezdtek a srácok, megmutatkozott a Fradi-szív. Szeretném kiemelni a csapategységet, valamint megköszönni a szurkolást az U11-es csapat játékosainak – nyilatkozta az U15-ösök edzője, Máté Roland.

Az U13-as és az U14-es csapat szintén Olaszországban játszott, a Gallini Cupon, előbbi dobogós, utóbbi 7. lett – bővebb beszámoló a tornáról ide kattintva olvasható.

Köszönjük szépen a vezetőinknek a lehetőséget, hogy egy nemzetközi tornán tudtuk magunkat megmérettetni. Több ország csapataival játszottunk, minden játékosunknak tudtunk játéklehetőséget biztosítani. A srácok érezhették, hogy milyen más ország játékstílusával találkozni. Sok tapasztalatot gyűjtöttünk és jól szolgálta ez a torna a következő, nagyon erős düsseldorfi nemzetközi tornára is a felkészülésünket – mondta Ódor Zoltán, az U14-es csapatunk vezetőedzője.

A Gallini Cup egy kiváló lehetőség volt játékosaink számára hogy megmérettessék magukat nemzetközi szinten. A torna szellemisége és az ott szerzett szakmai tapasztalatok beépítése meghatározó szerepet tölthetnek be egy-egy játékos labdarúgóvá válásának folyamatában. A játékosaink emberileg és szakmailag is jelesre vizsgáztak a pályán és a pályán kívül is – nyilatkozta Papp Ármin, az U13 vezetőedzője.

Mindeközben a Népligetben az U11-es korosztályban a Fradi partnercsapatainak rendeztek egy utánpótlás tornát, amelyen 20 egyesület közel 240 játékosa vett részt, amelyet clubunk U10-es csapata nyert meg.