Észak-Írország ellen – Marco Rossi szerint az elejétől a végéig koncentrálni kell majd az újabb edzőmeccsen.

Marco Rossi elmondta, hogy Gulácsi Péter fájdalmat érzett a jobb lábában a mai edzésen, így mivel már korábban megállapodtak abban, hogy Észak-Írország ellen Dibusz Dénes áll majd a kapuban, felesleges kockázat lett volna a Lipcse kapusát kiutaztatni a csapattal Belfastba. A szövetségi kapitány nehéz mérkőzésre számít az északírek ellen.

Koncentrálnunk kell majd az elejétől a végéig – fogalmazott a szövetségi kapitány. – Az északírek ugyan technikailag nincsenek azon a szinten, mint a szerbek vagy a Nemzetek Ligája-ellenfeleink, fizikálisan viszont igen. Ráadásul nemcsak az erő, hanem a kellő gyorsaság is megvan a játékosokban. Érdekes teszt lesz számunkra, mert a hazaiak remekül védekeznek, és igazi harcosok a pályán. Az Európa-bajnok olasz válogatottal is gól nélküli döntetlent játszottak, úgyhogy őszintén remélem, nekünk nem okoznak majd annyi problémát, mint novemberben honfitársaimnak.

Marco Rossi azt is elárulta, hogy a keret mindkét új tagjának, Styles Callumnak és Ádám Martinnak is szeretne lehetőséget adni Észak-Írország ellen, azt azonban nem árulta el, hogy kezdőként vagy csereként szán-e nekik szerepet. A kerettel Belfastba tartó minden játékos egészséges, így a szövetségi kapitány mindenkire számíthat.

MLSZ