A román ProSport szerint vagy a Fradin vagy a Felcsúton keresztül “lopnák el” a magyar nemzetiségű Hindrich Ottót.

Az elmúlt hónapokban többször is téma volt a romániai sajtóban a Kolozsváron már alapembernek számító Hindrich Ottó lehetséges sorsa az idényt követően.

A 19 éves kapus néhány hete maga is elismerte, hogy a Puskás Akadémia ajánlatot tett érte, amit a román bajnoki címvédő CFR nem fogadott el, de mint fogalmazott, ő maga szívesen kipróbálná magát majd az NB I-ben. Mint ahogy azt sem tagadta Hindrich, hogy ő 100 százalékban magyarnak vallja magát, így nem is lehet kétséges, melyik ország színeit választaná majd felnőtt szinten.

Ehhez képest a romániai ProSport most arról számol be, hogy Magyarország nem csak valamelyik élklubjába, de a válogatottjába is ellopná Hindrichet. “A magyar származású srác a magyarok által Romániából eltéríteni kívánt labdarúgók listájának élén áll” – írják.

A lap szerint hiába hívta meg ismét az U20-as román válogatottba a hálóőrt Bogdan Lobonț szövetségi edző (hatodszor védhetne itt a fiatal portás), alighanem ez lesz az utolsó korosztály a románok szerint, ahol Hindrich nem a magyar mezt viseli majd. A ProSport ugyanis állítólag “kiderítette” a szomszédok, azaz a magyarok tervét a 19 éves labdarúgó megszerzésére, az első lépés efelé pedig a magyar élvonalbeli klubok egyikébe történő átigazolása lesz majd.

A budapesti szövetség terve a lehető legegyértelműbb és legegyszerűbb. Miután tesztelték a labdarúgó elérhetőségét, az ottaniak arra a következtetésre jutottak, hogy Hindrich következő lépése a Magyarországhoz való alkalmazkodáshoz, ami az egyik fontos klubhoz történő átigazolást jelenti. Így a tehetséges kapus talán soha nem védhet hazánk válogatottjában” – fogalmaznak a románok, mondván innentől már csak egy lépés, hogy Hindrich felnőttválogatott legyen Magyarországon:

A cikkben azt írják, hogy a kapusért már érdeklődő Puskás Akadémia, vagy a Ferencváros lehet majd Hindrich új klubja a nyártól, átigazolásának összege pedig akár az 1 millió eurót is elérheti majd. Hozzáteszik, hogy a hálóőr szerződése még 2024-ig él Kolozsváron.

A 193 centiméter magas Hindrich 17 szezonbeli bajnokiján mindössze 9 gólt kapott és ebből 11 alkalommal egyszer sem tudták bevenni a kapuját.

Csakfoci