Labdarúgó csapatunk sportigazgatóját kérdezték a Videoton elleni győzelem után.

Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója arra a felvetésre is választ adott a MOL Fehérvár 2-0-s idegenbeli legyőzése után vasárnap, hogy azért vezeti-e a Ferencváros az NB I tabelláját, mert a legjobb kerete van Magyarországon.

Ezt nehéz megmondani. Igen, szerintem erős kerettel rendelkezünk, de azért nem volt egy egyszerű időszak, ami a hátunk mögött áll, volt egy nehezebb felkészülés, az új játékosok későn érkeztek, új edző van a csapatnál, úgyhogy még nem állt össze minden úgy, ahogy szeretnénk. Ma is voltak nagyon jó fázisai a mérkőzésnek, sok helyzetet dolgoztunk ki, kapufákat rúgtunk, de még figyelni kell, hogy 90 percen keresztül tudjuk ezt a dominanciát fölépíteni. Ryan fantasztikusan állt be, látszik, hogy ilyenkor egyéni kvalitásra is szükség van. Úgyhogy megyünk előre és a célunk az, hogy a szezon végére újra bajnoki címet tudjunk ünnepelni – de ehhez még azért nehéz utat kell végigjárnunk. Nekünk nagyon fontos, hogy a saját játékunkat játsszuk, hogy tényleg rá tudjuk erőltetni az akaratunkat a mérkőzés nagy részében az ellenfélre. Szerintem ez ma nagy részben sikerült is, úgyhogy ez kell, hogy legyen az, ami a további mérkőzésekre is az irányt mutatja – fogalmazott Hajnal az M4 Sport kamerája előtt, hozzátéve, hogy nem lepte meg őket a Vidi defenzív játéka.

Az FTC a kupában is áll még, az elődöntőben a másodosztályú ETO FC lesz az ellenfele. Hajnal szerint is inkább előny ilyenkor, hogy ennyire gazdag a Fradi kerete.

Igen, ez fontos, mert a játékosok is érzik, hogy minden edzésen, minden mérkőzésen teljesíteni kell, hogy nagy a konkurencia, de fontos azért is, mert van választási lehetősége az edzőnek és tudunk reagálni egy-egy mérkőzés közben is. Természetesen vannak ennek néha hátrányai is, mert menedzselni kell a keretet. Most nincsenek a nemzetközi mérkőzések, inkább hétvégenként játszunk, úgyhogy szerintem nagy feladat és nagy kihívás a szakmai stábnak ennek a helyzetnek a kezelése. De szerintem most kezd egyre jobban összeállni a csapat.

Kivonat: Csakfoci