A Szent István Bazilikában kísérték utolsó útjára “Tüskét”.

Galéria: Blikk, FTC, NSO

Ma temették Dr. Fenyvesi Mátét, a Fradi legendáját a Szent István Bazilikában. Az FTC Örökös bajnoka, Eb-bronzérmes labdarúgója, egykori elnöke, a XX. század egyik legfontosabb ferencvárosi góljának szerzője, február 17-én távozott az élők sorából.

A korábbi remek balszélső örökre beírta magát a klub történelmébe azzal, hogy a Vásárvárosok Kupájának 1965-ös döntőjében, Torinóban fejesgóljával eldöntötte az 1-0-ra megnyert finálét a Juventus ellen. Pályafutása után állatorvosként dolgozott és politikusként is szerepet vállalt a közéletben. Balassagyarmaton és Jászberényben volt városi főállatorvos. A Kisgazdapártnak volt a tagja, a párt színeiben önkormányzati, majd országgyűlési képviselő is volt.

A Szent István Bazilikában körülbelül kétszáz fő búcsúztatta a legendás futballistát. A Ferencvárosi Torna Club focicsapatából mindenki tiszteletét tette a temetésen, Csercseszov vezetőedző is.

Berzi Sándor, MLSZ alelnök búcsúbeszédében úgy fogalmazott: Fenyvesi a pályán és azon kívül is úriember volt! Pályafutása alatt alázatos volt a játék iránt, a sok edzésben, gyakorlásban hitt. A szorgalom, megbízhatóság mintaképe volt. Míg mások élvezték a fiatalságot, ő az állatorvosi egyetemre járt. Reggel 7-kor már dolgozott, délután edzett. Amiért ilyen ember volt, a legmagasabbra jutott labdarúgóként, orvosként és parlamenti képviselőként is.

Kubatov Gábor, a Fradi elnöke is beszédet mondott a temetésen.

A Fradi rendíthetetlen sziklája volt, sziklaszilárd jellem. Hatalmas, békés szikla. Rendíthetetlen.” – kezdte Kubatov. Elmesélte, hogy a Honvéd négyszer kereste meg, mégis náluk maradt. Ő fejelte a Fradi, a magyar futball 20. századának talán legfontosabb gólját a VVK-döntőben.