Jansik Szilárd kapitányként vezette a magyar válogatottat a Világligában.

Férfi vízilabda, Világliga, selejtező, A-csoport, 2. forduló
Montenegró 11–16 Magyarország
Negyedek: 3–3, 2–7, 4–4, 2–2
Fradista gólok: Jansik 1, Német 1, Vigvári 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV

Jansik Szilárd

Nagyon jó mérkőzést játszottunk Montenegró ellen, telt ház előtt, nagyon jó hangulatban. Az elején kicsit beragadtunk, de 3:1 után beindultunk, átvettük az irányítást és végig uraltuk a meccset. Rengeteg emberhátrányt kaptunk, de erre is számítottunk idegenben. Két és fél negyedig nagyon jól zárt a védelem és Marci. A vége felé kaptunk pár buta gólt ezen majd dolgozunk, hogy a jövőben ilyenek ne forduljanak elő. Nagy megtiszteltetés, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya lehettem és büszke vagyok a csapatra, hogy ilyen jól teljesítettünk.

Vigvári Vendel

Nagyon örültem, hogy ilyen sokan voltak kint, így egy nagyon jó hangulatú, közönségszórakoztató, gólzáporos meccset tudtunk játszani. Maga a mérkőzés egy kicsit nehezebben indult, voltak olyan tényezők, amik picit megnehezítették a dolgunkat, de úgy gondolom, hogy sikerült venni ezeket az akadályokat. Személy szerint számomra szerencsétlenül kezdődött a meccs, mert nagyon hamar megkaptam a második kiállítást, de ennek ellenére jól sikerült a meccs további része. Külön öröm volt, hogy először játszhattunk együtt a felnőtt válogatottban nagyon jó barátommal Ákossal, volt UVSE-s csapattársammal.

Märcz Tamás

Megtiszteltetés, hogy mi játszhattuk az első nemzetközi mérkőzést ebben a szép, új uszodában. Nagyszerű volt a hangulat, kiváló reklám a sportágnak. Jól is játszott mindkét csapat, szórakoztatta a közönséget, hiszen látványos támadások futottak és gyors volt a játék. Nyilván kritizálhatnánk a védekezést, ám jól tudjuk, milyen nehéz itt nyerni, nekünk mégis sikerült, úgyhogy ennek örüljünk!