Súlyosan büntették a klubot, mert pirotechnikával köszöntötték a szurkolók a meccs előtt Liu Shaoangékat.

A FEB a Ferencvárost a Kisvárda elleni hazai bajnoki mérkőzésen a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató és emberi méltóságot sértő kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a sportszervezet 1 soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésén a Groupama Aréna „B1”, „B2”, „B3” és „C1” szektorainak lezárását.

A FEB összevont eljárás alapján a Ferencvárost a Vasas és a Budapest Honvéd elleni idegenbeli mérkőzésein a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

forrás: mlsz.hu

Nem csak az esetünkben hozott azonban elképesztő döntést az MLSZ FB. Mint ismert, a sorozatos vereségeket elszenvedő MOL FC szurkolói a győri kupakiesést követően randalíroztak, feltépték a székeket, szektorukból kimászva összeverekedtek a biztonsági őrökkel és a családos győri szurkolókra támadtak. Ehhez képest az MLSZ a fehérváriakat csekély pénzbüntetéssel “jutalmazta”, miközben a győri stadionban is szektorokat zártak be a győriekre kiszabott pénzbüntetés mellett.