Erős Gábor bízik benne, hogy újra sikerül meghúzniuk az oroszlán bajszát.

– A héten két fontos mérkőzés is várt a Ferencvárosra: az együttes előbb a MOL Magyar Kupában játszott az elődöntőért, vasárnap pedig a tabella 3. helyén álló Kisvárdát fogadja.
– Számunkra minden mérkőzés egyformán fontos. A Kisvárda mindössze két ponttal lemaradva követ minket, ezért nem engedhetjük meg magunknak az újabb pontvesztést. Az utóbbi hetekben csalódást okoztunk a szurkolóinknak, hiszen a Paksot és a Gyirmótot sem tudtuk legyőzni hazai pályán. Miattuk, illetve a vezető pozíciónk megszilárdítása miatt is fontos lenne, hogy vasárnap legyőzzük a Kisvárdát.

– Hogy látja, miben kell fejlődnie a csapatnak az eredményesebb szereplés érdekében?
– A helyzetek kihasználásában elsősorban. Az nincs rendben, hogy megvannak a lehetőségeink, mégsem tudjuk eldönteni a meccseket. Fontos, hogy a mérkőzéseken is viszontlássuk azt, amit a hétköznapokban, az edzéseken gyakoroltunk. Jobban oda kell figyelnünk az utolsó passzokra, a lövésekre.

Fradi.hu

Ha a Kisvárda Master Good győz, akkor biztosan megelőzi a Fradit, elsősége pedig azon múlik, hogy mit játszik a Puskás Akadémia Újpesten. Mindenesetre az nem hangzik rosszul, hogy a Fradi elleni meccsünk megint erről szól…

Ez nagyon jól hangzik, és nem hiszem, hogy bárki gondolta volna: huszonkét forduló eltelte után két pontra leszünk az éllovastól – értett egyet Erős Gábor vezetőedző. – Nagyon örülünk neki, de azt is el kell mondani, ez nem a véletlen műve, a csapat ezét az eredményért nagyon komoly teljesítményt tett le az asztalra. Felemelő, hogy ilyen mérkőzésen tudunk pályára lépni a Ferencváros ellen, és mivel egyszer már sikerült meghúznunk az oroszlán bajszát, nagyon bízunk benne, hogy ez újra sikerül. Képesnek is tartom magunkat arra, hogy újra bravúrt érjünk el, de tudjuk, az ország legjobb csapata az ellenfelünk, tele remek játékosokkal. Ugyanakkor az is látszik, hogy a Fradi nincs a legjobb formában, erről árulkodik az idei eredménysora is, emiatt is bizakodva várjuk a meccset, de természetesen a saját teljesítményünkön múlik majd sok minden.

A három idei idegenbeli 0–0 azt mutatja, hogy a hátsó stabilitás megvan. Ez lenne az alap a vasárnapi rangadón is?

A hátsó biztonságunk eddig valóban rendben volt, és ha az ellenfél kapuja előtt jobb döntéseket hozunk, akkor több pontunk lehetne – felelte Erős Gábor. – Ez nem azt jelenti, hogy elégedetlen lennék a csapattal, de azért több volt ezekben a mérkőzésekben, főleg a debreceniben, illetve hazai pályán a Paks ellen. Nem jellemző ránk, hogy ennyi mérkőzésen nem szerzünk gólt, ezt a sorozatot kellene lezárni, ami persze a Fradi ellen nem könnyű, de rúgott gól nélkül nincs győzelem.

A zalaegerszegi mérkőzésen sérülés miatt voltak hiányzói a csapatnak, ezúttal három eltiltottunk van: Anton Kravcsenko, Hej Viktor és Janisz Karabeljov egyaránt öt sárga lap miatt nem léphet pályára.

Kisvárda