A Fradi mestere a meccs után szállodai szobájában nyilatkozott egy orosz YouTube-csatornának – a hétfői edzés képeit is láthatod.

Nyilvánvaló, hogy sok pletyka kering – van amin még én is meglepődök. Két játékossal tárgyalunk. Az elvünk egyszerű: ha van lehetőség megerősíteni a csapatot, akkor nem mondunk nemet az igazolásokra. De bízunk azokban, értékeljük azokat, akikkel már együtt dolgozunk. Egy edző sem boldog, ha meg kell válnia a legjobbjaitól, de az első jele annak, hogy most már értékesíteni is akarunk játékosokat, amiről ide szerződésem előtt Kubatov Gáborral már beszéltem, megvan: Uzuni a Granadába igazolt. Egyrészt büszkék vagyunk, hogy ilyen igény van a Ferencváros játékosai iránt, másrészt egy kulcsembert vesztettünk, akit most pótolni kell. Így aztán teljesül az az elnöki óhaj, ami az értékesítéseket célozza, de óvatosan kell csinálnunk, hogy versenyképesek maradjunk.

A Paks elleni eredmény természetesen nem volt jó. Felkészültünk a meccsre, az ellenfél nem könnyű, mert a Paks speciális focit játszik. Nem számíthattunk a teljes csapatra, van aki eltiltott, van, aki sérült, van, aki covidos. Néhány srác most esett be az Afrika-kupáról. Ez egyrészt persze jó, de az új arcok a munkát is befolyásolják. Nagyon kellemetlen vereség volt ez az Újpest elleni jó teljesítmény után. Azután a meccs után öt játékos egészségével kapcsolatban is kérdések merültek fel, akiket egyébként nem akartunk volna kivenni a kezdőből. Hazudnék, ha azt mondanám, minden jó. Már említettem a három visszatérő afrikai válogatottat, egy edzésük volt velünk és máris be kellett őket vetnünk sérülések miatt. Emiatt egyértelmű, hogy nem volt egyensúly a játékunkban.

Filozofikusan gondolkodva egy 0-3 után könnyebb megértetni a játékosokkal, mi az ami nem működik. De nekünk már a Vasas elleni kupameccsre kell készülnünk. Remélem a legtöbb hiányzónk a Vasas ellen már bevethető lesz, mert ez egy nagyon fontos sorozat és a Fradi öt éve nem nyerte meg.

Most minden a helyén van, a fő dolog az, hogy senki ne betegedjen le. Még sosem dolgoztam az egész csapattal, a 23 edzésnapunkból 17-18-on legalább 8-9 játékos hiányzott. De a játékosok dolgoznak, tanulják az újdonságokat, most az a feladatunk, hogy megtaláljuk a megfelelő kombinációkat és harcra kész csapattá váljunk.

– Sztanyiszlav Csercseszov

További fotók: hétfői edzés @ FTC facebook