Labdarúgó csapatunk korábbi játékosait kérdezték.

Dzurják József

Hosszan lehetne boncolgatni az okokat, kezdve azzal, hogy Csercseszovnak nem sok ideje volt arra, hogy összecsiszolódjon a csapattal, hiszen csupán egyetlen edzőmeccset játszottak, és az Afrika Kupán is szerepelt három meghatározó Fradi-játékos. Fogalmam sincs, milyen hiba csúszott a felkészülésbe, ezzel együtt a Pakstól nem lett volna szabad kikapni hazai pályán, 3-0-ra. S azt sem értettük a régi játékostársakkal, hogy az Afrika Kupáról beesett játékosokat miért kellett egyből a kezdőcsapatban szerepeltetni? Nem szeretnék senkivel sem konfrontálódni, de azt is látni kell, hogy a keret összetétele sem a legideálisabb. Besic, Mak, Marin és Somália valamikor remek képességű játékosok voltak, de a többségük felett már eljárt az idő, nem igazán tudnak megújulni, egyértelműen az az ember érzése, hogy ők már csak levezetni jöttek a Ferencvárosba. S jó pár játékos nem üti meg a Fradi szintjét, elsősorban a balhátvéd Cabrajára és az Újpest ellen szerencsés gólt szerző Loncarra gondolok. Az eredménytelenség oka természetesen összetett, de azt látni kell: valami nagyon nem működik!

Hajdu Attila

Az eredmények – kissé váratlanul – nem jönnek, ebből a három bajnokiból egyértelműen többet ki lehetett volna hozni. Ezzel együtt annyira nagy gáz nincs, de idő kell, míg Sztanyiszlav Csercseszov és a csapat összecsiszolódik. De az is igaz: a Fradinál túl sok idő nincs az összeszokásra, hiszen ennél a klubnál azonnal eredmény kell! Az Újpest elleni győzelem fontos volt, valamelyest gyógyír a sebekre, de ennek a negatív szériának rövid időn belül meg kell fordulnia…

Nyilas Elek

Remélhetőleg átmeneti állapotról van szó, és az is közrejátszhat a váratlan eredménytelenségben, hogy a játékosoknak újra vissza kell állniuk a vasszigorra. Hiszen Szerhij Rebrov után Peter Stögernél kicsit lazább fegyelemről lehetett hallani, ám Csercseszov mester érkeztével biztos, hogy nem lehet lazítani. Éppen ezzel az átállással lehet probléma, meg kell ismerni egymást, a szakmai stáb módszereit, de biztos vagyok benne, hogy nem lesz ezzel gond, a játékosok rövid időn belül megtalálják a közös hangot az új vezetőedzővel. Erre azért is megvan az esély, mert a minőség adott, és a játékosok pár hét alatt nem lettek gyengébbek. Biztos vagyok benne, hogy rövid időn belül rend lesz az öltözőben és újra eredményes Ferencvárost láthatnak majd a szurkolók!

Telek András

Azt tudni lehetett, hogy Sztanyiszlav Csercseszov nagyon szűk kerettel dolgozta végig a téli alapozást, hiszen a Covid alaposan megtizedelte a csapatot, ráadásul az Afrika Kupán három stabil kezdőjátékosunk is szerepelt. Kevés idő volt a közös munkára, ezzel nyilván mindegyik csapat így volt, de ha egy új edző kezd dolgozni egy klubnál, akkor ez is hátrány lehet. Tehát nem igazán állt össze még a csapat, ám még úgy is váratlan az eredménytelenség, hogy a Puskás remek formában van, és a Paks is szép focit játszik. Bízzunk benne, hogy hamarosan nagyot javul a játék, a csapat és a vezetőedző filozófiája egy hullámhosszra kerül, egymásra találnak.

Vincze Ottó

Egyértelműen látni lehet, hogy a csapat nincs csúcsformában, ebbe a Covid-járvány is közrejátszott, és rövid idő is volt a közös munkára. A feladat adott: a közepes ősz után előre kell lépni, de ez nem megy egyik pillanatról a másikra. Úgy látom, hiányzik a kellő tűz és az energia nem csak a játékból, de a futballisták tekintetéből is. A helyzetek most nem mennek be, de biztos vagyok benne, hogy a csapat rövid időn belül kijön a gödörből, hiszen nagyon erős a keret, különösen a támadószekció. A legnagyobb gond, hogy nincs egy igazi vezér a csapatban; ha ismét lesz olyan játékos – akár többen is – aki magával tudja húzni a többieket, újra szárnyal majd a csapat!

Mandiner Sport