Hajnal Tamást kérdezték a tavaszi rajt előtt.

– Egy viszonylag rövid és nem is teljesen ideális felkészülési időszak után jön az első idei bajnoki. Hogy láttad a csapatnál zajló munkát januárban?
– Az utóbbi évek legnehezebb felkészülési időszaka van mögöttünk. A covid-helyzet sajnos nálunk is éreztette hatását, ezért sok játékosunk hiányzott. Az edzőtábort le kellett mondanunk, így nem tudtunk annyi edzőmérkőzést játszani, amennyit szerettünk volna, mindössze egy tesztmérkőzéssel a lábunkban megyünk bele a Puskás Akadémia elleni csütörtöki, nagyon fontos mérkőzésbe.

– A tavaszi szezon első mérkőzésein Sztanyiszlav Csercseszov biztosan nem számíthat az Afrika-kupán szereplő játékosokra.
– Aissa Laidouni, Samy Mmaee és Ryan Mmaee fontos játékosaink. Számunkra is nagy öröm és elismerés, hogy a csapatukkal bejutottak a legjobb nyolc közé az Afrikai Nemzetek Kupáján, ugyanakkor ezek a labdarúgók nagyon hiányoznak majd nekünk az év első mérkőzésein.

– Mindenki más bevethető?
– Mostanra nagyjából teljes a keret, csupán azok a játékosok nem állnak rendelkezésre, akik hosszabb ideje sérüléssel bajlódnak, mint például Somália, Sigér Dávid vagy Giorgi Khariashvili. A többiek a csapattal tudnak edzeni, ám nagyon kevés játékos tudott az egész felkészülés során teljes munkát végezni, ezért az még a bajnokságba is átnyúló folyamat lesz, hogy mindenki a legjobb formába, erőnléti állapotba kerüljön.

– Jelenthet különbséget a csapatok között, hogy a Fradival ellentétben volt, aki eljutott külföldi edzőtáborba? Például csütörtöki ellenfelünk, a Puskás Akadémia is elutazott Marbellára.
– Az ideális az lett volna, ha tudunk játszani a terveinknek megfelelően három edzőmérkőzést, akkor az új vezetőedző, Sztanyiszlav Csercseszov is be tudott volna gyakorolni különböző dolgokat a csapattal. Erre most nem volt lehetőség, ez hátrány. Bízom benne, hogy a Puskás Akadémia elleni mérkőzésen ez kevésbé fog látszani.

– Hogy látod, milyen a csapat és a vezetőedző viszonya?
– Nagyon pozitívnak látom. Az edzések jó intenzitással zajlottak, a csapat jól megtervezett munka alapján készült fel a folytatásra. A játékosok részéről a motiváltság, a nyitottság megvolt, nagyon fegyelmezetten dolgoztak, igyekeztek a lehető legjobban megvalósítani a vezetőedző és a stáb elképzeléseit. Sajnos, mint említettem, nem tudtunk sokat gyakorolni éles helyzetekben, tesztmérkőzések keretein belül, de eddig a játékosok és a stáb is koncentráltan, jó hangulatban dolgozott együtt.

A teljes beszélgetés, amelyben szóba kerül Bassey és a további lehetséges játékosmozgások: Fradi.hu